Rich Flu: Nová pandemie kosí pouze boháče

Rich Flu: Nová pandemie kosí pouze boháče | Fandíme filmu
Warner Bros.
Macaulay Culkin a další v novém katastrofickém snímku od autora Díry.

Před pár lety Netflix nabídl snímek Díra (The Platform), který se celý odehrával ve zvláštní věznici. Každá cela byla v samostatném patře obrovské věže, kdy jednotlivé úrovně propojuje šachta uprostřed místnosti. Tou jednou za den seshora sjíždí výtah. Nahoře je plně naložený jídlem, ale jak pokračuje do nižších a nižších pater, zbývá na spodní vězně míň a míň. Film byl napínavý a dramatický a ačkoliv byla metafora toho, jak ti nahoře kašlou na ty dole dost průhledná, tak to ještě neznamená, že neměla potenciál vyprovokovat k diskusi.

Teď se režisér Galder Gaztelu-Urrutia pouští do dalšího žánrového snímku, kde nebude chybět výrazný sociální komentář. Novinky se jmenuje Rich Flu, čili „Chřipka bohatých“. Snímek přitom pojednává právě o tom, jak se světem šíří virus, který infikuje pouze bohaté. Miliardáře, multimilionáře, prostě všechny zámožné a bohaté. Virus je smrtící a ve snímku uvidíme, jak daleko jsou ochotní lidé zajít, aby si zachránili kůži. Boháči panikaří a zaplavují trh ve snaze zachránit si život.

Gaztelu-Urrutia snímek také napsal a produkuje. Společně s ním na scénáři pracovali také Pedro Rivero a David Desola V hlavních rolích vystupují Daniel Brühl (Baron Zemo v marvelovkách), Macaulay Culkin (Sám doma) a Rosamund Pike (Kolo času). Natáčení začne letos na podzim.

Foto je ilustrační: Macaulay Culkin ve filmu Sám doma a bohatý

Zdroj: Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest