Sám doma 2: Ironií osudu holubí dáma strávila neradostné svátky v osamění

Sám doma 2: Ironií osudu holubí dáma strávila neradostné svátky v osamění | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit další 4 obrázky
Oscarovou herečku proslavila role, která zdůrazňuje, jak je důležité na svátky nebýt sám. Ve skutečném životě samotu prožívá.

Irská herečka Brenda Fricker nikdy nepatřila mezi hollywoodské hvězdy, nicméně má doma na poličce Oscara za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli za snímek Moje levá noha, přičemž se povětšinou musela spokojit s vedlejšími roličkami. Zejména v devadesátých letech si však připsala na konto několik zajímavých filmových zářezů (Pastvina, Čas zabíjet, Moll Flandersová), mezi nimiž samozřejmě vyčnívá postava "holubí ženy" v oblíbené vánoční komedii Sám doma 2: Ztracen v New Yorku. Režisér Chris Columbus tehdy potřeboval, aby milovanému Kevinovi s tváří Macaulayho Culkina někdo v americkém velkoměstě vypomohl, tudíž sáhl po rodačce z Dublinu. Fricker už není žádná mladice, když letos v únoru oslaví krásné šestasedmdesáté narozeniny. Bohužel, Vánoce a svátky obecně nijak zvlášť neprožívá.

V podcastu Raye D´Arcyho se herečka svěřila, že na letošní Vánoce se zrovna dvakrát netěšila. "Lhala bych, kdybych řekla, že mám před sebou šťastné a veselé Vánoce. Jsem stará a žiju sama. Mnohdy to není příjemné. Prostě vypnu telefon a zatáhnu rolety. Nahrála jsem si dopředu několik televizních pořadů a pokusím se tím prokousat společně s mým pejskem. Nechci znít příliš negativně, akorát netrávím Vánoce jako většina společnosti." Taktéž podotkla, že Vánoce samotné jsou psychicky méně náročné než Silvestr, protože tam více pociťuje onu samotu. Fricker už je nějaký ten pátek v hereckém důchodu a návrat před kamery již prý neplánuje.

Zdroj: The Ray D'Arcy Show

Foto: 20th Century Fox

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

19.11.1992 | USA
Komedie, Dobrodružný, Krimi, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 5

Sám doma 2: Ironií osudu holubí dáma strávila neradostné svátky v osamění | Fandíme filmu Sám doma 2: Ironií osudu holubí dáma strávila neradostné svátky v osamění | Fandíme filmu Sám doma 2: Ironií osudu holubí dáma strávila neradostné svátky v osamění | Fandíme filmu Sám doma 2: Ironií osudu holubí dáma strávila neradostné svátky v osamění | Fandíme filmu Sám doma 2: Ironií osudu holubí dáma strávila neradostné svátky v osamění | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest