Matilda Roalda Dahla: Muzikál – Netflix přinese novou verzi pohádkové klasiky

Matilda Roalda Dahla: Muzikál – Netflix přinese novou verzi pohádkové klasiky | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 6 obrázků
Pusťte si trailer pro nové zpracování pohádkového příběhu, kde se Emma Thompson proměnila k nepoznání.

Většina z vás pravděpodobně zná Matildu, příběh jedné malé zvídavé dívenky, kterou brzdí v rozletu její duchem nepřítomní rodiče a zlá školní ředitelka. Buď jste mohli číst původní knížku populárního Roalda Dahla, anebo jste viděli celovečerní film z roku 1996 od Dannyho DeVita. Teď je tu nové zpracování.

To pro své diváky připravil Netflix. Ten nevychází přímo z knižní předlohy, ale z divadelního muzikálového zpracování. Takže se bude zpívat a tančit, jak ostatně můžete vidět v přiložené upoutávce. Na první pohled nepůsobí hudební složka vůbec špatně. Autorem hudby a textu je australský skladatel, komik, herec a hudebník Tim Minchin, kterého můžete znát například ze seriálu Californication nebo z Robina Hooda roku 2018.

V nové verzi jako Matilda vystupuje Alisha Weir, jako ředitelka Trunchbullová k nepoznání namaskovaná Emma Thompson, jako slečna Honey Lashana Lynch a jako rodiče Stephen Graham a Andrea Riseborough. Režíroval Matthew Warchus, scénář pro film adaptoval Dennis Kelly. Netflix novinku uvede letos na Vánoce, níže najdete první teaser trailer, fotky a anotaci staršího filmu:

Matilda je geniální dítě, které se ale narodilo špatným rodičům. Ačkoli není ještě zdaleka ve věku, kdy se děti osamostatňují a utíkají z domova, musí se o sebe postarat. Její otec býval prodavačem aut a nestydatě okrádal každého zákazníka. Matka žije jenom ve světě sázenek Binga, nadevše miluje přihlouplé nekonečné seriály a celé hodiny vydrží klábosit s přítelkyněmi po telefonu. Ani jeden z rodičů si zatím nestačil pořádně všimnout, jak vlastně jejich dcera vypadá. Natož aby zaznamenali, že Matilda umí kousky, kterými přivádí v úžas kamarády a týrá nenáviděnou ředitelku školy, paní Trunchbullovou.

(PS: V knižním českém vydání je Matilda obvykle vedena jako Matylda).

Podklady a foto: Netflix

Galerie: 7

Matilda Roalda Dahla: Muzikál – Netflix přinese novou verzi pohádkové klasiky | Fandíme filmu Matilda Roalda Dahla: Muzikál – Netflix přinese novou verzi pohádkové klasiky | Fandíme filmu Matilda Roalda Dahla: Muzikál – Netflix přinese novou verzi pohádkové klasiky | Fandíme filmu Matilda Roalda Dahla: Muzikál – Netflix přinese novou verzi pohádkové klasiky | Fandíme filmu Matilda Roalda Dahla: Muzikál – Netflix přinese novou verzi pohádkové klasiky | Fandíme filmu Matilda Roalda Dahla: Muzikál – Netflix přinese novou verzi pohádkové klasiky | Fandíme filmu Matilda Roalda Dahla: Muzikál – Netflix přinese novou verzi pohádkové klasiky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest