Star Wars: Příští celovečerní film se má začít točit ještě letos

Star Wars: Příští celovečerní film se má začít točit ještě letos | Fandíme filmu
Lucasfilm
Budou Hvězdné války v budoucnu méně rozmáchlé? Opouštíme éru Skywalkerů.

Vedle záplavy Star Wars seriálů tiše stojí filmová část předaleké Galaxie. Šéfa Lucasfilmu Kathleen Kennedy v posledních týdnech před novináři potvrdila, že aktuálně se počítá s tím, že příští Star Wars film natočí Taika Waititi. A že pokud vše půjde dobře, k premiéře doje v závěru roku 2023.

Tomu teď dávají šanci nové zákulisní informace. Podle věstníku Production Weekly, kde si filmoví profesionálové mohou najít informace o pracovních příležitostech, jež budou v dohlednu k dispozici, je Waititiho projekt v aktivním vývoji. Zatím nebylo uvedeno, na kdy přesně se se začátkem natáčení počítá, nicméně projekt je zmíněný ve skupině s několika Star Wars seriály, jež se mají začít natáčet letos na podzim.

Známe také místo, kde se bude točit. Konkrétně to má být v Los Angeles. To by naznačovalo, že i k natáčení celovečerních filmů hodlá Lucasfilm využívat technologii „volume“ (zjednodušeně – natáčení před obří obrazovkou, která tak vytvoří virtuální kulisu), s jejíž pomocí vznikají aktuální Star Wars seriály. Zpočátku působily některé scény The Mandaloriana poněkud stísněným dojmem, nicméně postupně se filmaři učí technologii využívat lépe a lépe, tak snad v celovečerních filmech nepřijdeme o takový ten hmatatelný dojem, jaký měly jednotlivé díly nové trilogie, které se z velké části točily v exteriérech či propracovaných kulisách. Taika Waititi si technologii poprvé ozkoušel při natáčení jedné z epizod The Mandaloriana a následně ji využil také při natáčení Thora: Lásky jako hrom.

Na závěr se ještě jednou vraťme ke Kathleen Kennedy. Té se magazín The Hollywood Reporter přeptal na to, jak to do budoucna bude se zasazením jednotlivých filmů. Kam se vlastně podíváme a s kým. Šéfka studia odpověděla, že sága Skywalkerů skončila. Stále se bude čerpat z mytologie a některé postavy se mohou dál vracet, ale obecně se posouváme do další éry, potenciálně do úplně jiné doby, na nová místa.

Foto je ilustrační, Episoda IX

Zdroje: Bespin Bulletin, Star Wars News Net, The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest