Star Wars IX se do poslední vteřiny přepisovaly, aneb tvůrci hovoří o velkých obtížích s uzavřením celé ságy

Star Wars IX se do poslední vteřiny přepisovaly, aneb tvůrci hovoří o velkých obtížích s uzavřením celé ságy | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Zběsilý proces přepisování filmu trval do posledních sekund. S čím se autoři potýkali, kde všude brali inspiraci a co především chtějí fanouškům ságy předat.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3

Natáčení Star Wars: Síla se probouzí bylo divoké. J.J. Abrams a Lucasfilm nebyli spokojení se scénářem Michaela Arndta, a tak se scénář na poslední chvíli od podlahy přepisoval za asistence Lawrence Kasdana (spoluautor Epizod V a VI). Když natáčení začalo, nebyl scénář stále dokonalý a přepisovalo se za chodu. Když se Harrison Ford nečekaně zranil, tak se přestávky využilo a přepisování nabralo ještě větších rozměrů. Následně ve střižně se pak film „přepisoval“ znovu, když se Abrams rozhodl vypustit celou podstatnou dějovou linku, která se hodně soustředila na Leiu. Právě tady mimochodem režisér našel nevyužité záběry, kolem kterých se mu podařilo vystavět Lein příběh v Epizodě IX.

Během příprav Star Wars: Vzestupu Skywalkera byl sice propuštěný původní režisér a scenárista Colin Trevorrow, avšak zdálo se, že od té doby, co převzal otěže Abrams, šlo tentokrát všechno hladce jako po másle. Realita však byla o něco divočejší. Abrams a jeho spoluscenárista Chris Terrio přiznávají, že i tentokrát prakticky denně během natáčení scénář přepisovali. Někdy se vše povedlo, jindy to bylo slabší, a tak se popadly klávesnice a přepisovalo se znovu. Abrams říká, že to vlastně bylo stejné, jako při natáčení Síla se probouzí. Během natáčení řadu věcí přehodnotili, a tak se měnily detaily i zásadní momenty. Chápe, že někomu to může znít šíleně, ale když něco vymyslíte líp než dřív, tak to prostě musíte vyzkoušet a je úplně jedno, jestli nový nápad dostanete měsíce před natáčením nebo pět minut před tím, než práskne klapka.

Celý proces výroby zní o to šíleněji, když vezmete v potaz, že filmaři měli před sebou několik zásadních překážek. Zaprvé, na natáčení nakonec ještě o tři měsíce méně než v případě Síla se probouzí. Pak je tu nešťastná smrt Carrie Fisher. Její generálka Leia měla být integrální součástí filmu, avšak když herečka zemřela, museli tvůrci improvizovat. Režisér J.J. Abrams znovu trvá na tom, že zkrátka a dobře nebylo možné ságu dokončit bez Leiy. Její postava je důležitá. Film je přeci jen součástí ságy rodu Skywalkerů a ona je Skywalker. Skywalker, který je naživu.

Další kapitola »

Galerie: 9

Star Wars IX se do poslední vteřiny přepisovaly, aneb tvůrci hovoří o velkých obtížích s uzavřením celé ságy | Fandíme filmu Star Wars IX se do poslední vteřiny přepisovaly, aneb tvůrci hovoří o velkých obtížích s uzavřením celé ságy | Fandíme filmu Star Wars IX se do poslední vteřiny přepisovaly, aneb tvůrci hovoří o velkých obtížích s uzavřením celé ságy | Fandíme filmu Star Wars IX se do poslední vteřiny přepisovaly, aneb tvůrci hovoří o velkých obtížích s uzavřením celé ságy | Fandíme filmu Star Wars IX se do poslední vteřiny přepisovaly, aneb tvůrci hovoří o velkých obtížích s uzavřením celé ságy | Fandíme filmu Star Wars IX se do poslední vteřiny přepisovaly, aneb tvůrci hovoří o velkých obtížích s uzavřením celé ságy | Fandíme filmu Star Wars IX se do poslední vteřiny přepisovaly, aneb tvůrci hovoří o velkých obtížích s uzavřením celé ságy | Fandíme filmu Star Wars IX se do poslední vteřiny přepisovaly, aneb tvůrci hovoří o velkých obtížích s uzavřením celé ságy | Fandíme filmu Star Wars IX se do poslední vteřiny přepisovaly, aneb tvůrci hovoří o velkých obtížích s uzavřením celé ságy | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest