Indiana Jones: Harrison Ford nikdy nebude přeobsazený

Indiana Jones: Harrison Ford nikdy nebude přeobsazený | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Šéfka Lucasfilmu si stojí za tím, že Indy je jen jeden.

Během víkendové Star Wars Celebration se logicky Lucasfilm věnoval Hvězdným válkám, ale po očku mrknul také směrem k Indianu Jonesovi. Přímo na akci jsme se dočkali první fotografie a potvrzení návratu skladatele Johna Williamse. Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy však o Jonesovi hovořila už před Celebration.

Pro magazín Vanity Fair se rozpovídala na téma přeobsazování postav. Vrátila se ke snímku Solo a nahlas dumala o tom, zda to byl vlastně před lety dobrý nápad, přeobsadit Hana Sola. A jedním dechem dodala, že Indianu Jonese by nikdy nepřeobsadili. Kdykoliv byla přítomná natáčení Indiany Jonese 5, tak si byla naprosto jistá tím, že Harrison Ford prostě JE Indiana Jones.

Tohle ujištění od Kathleen Kennedy může být určitým ujištěním pro fanoušky, kteří si přeobsazení doktora Jonese nepřejí. Na druhou stranu argumentace šéfky Lucasfilmu možná působí trochu zvláštně. Skoro to zní, jako by právě obsazení Hana Sola jiným hercem byl ten důvod, proč snímek Solo: Star Wars Story nebyl úspěšný. Film přitom měl celou řadu dalších problémů. A zrovna Star Wars si s přeobsazením v minulosti poradily. Přeobsazení Obi-Wana Kenobiho vyšlo na jedničku a seriál s mladým Landem se stále chystá, po neúspěchu Sola ke zrušení projektu nedošlo.

Pokud navíc Indiana Jones nebude přeobsazený, tak ve vzduchu stále visí otázka, jakým způsobem bude se značkou v budoucnosti nakládáno. V korporátním Hollywoodu je totiž zcela vyloučeno, že by takhle úspěšný brand zůstal ležet ladem jen kvůli tomu, že ústřední představitel je na další pokračování už příliš starý. Frančízu tak buď převezme nějaká jiná postava (v minulosti se objevily drby o tom, že by kandidátkou na převzetí štafety mohla být herečka Phoebe Waller-Bridge), anebo se ukáže, že Kennedy něco sice teď slibuje, ale vedení Disneyho, který Lucasfilm vlastní, nakonec rozhodne za ni…

Foto: Lucasfilm

Zdroj: Vanity Fair

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest