Avatar 2: Jak se vrátí mrtvý záporák

Avatar 2: Jak se vrátí mrtvý záporák | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Ačkoliv plukovník Quaritch v prvním filmu zemřel, teď je zpátky. Známe podrobnosti.

Záporákem prvního Avatara byl plukovník Quaritch (Stephen Lang). Drsný vojenský vůdce ozbrojených složek RDA, který na Pandoru přiletěl dohlížet na to, aby těžba vzácného unobtania pokračovala bez potíží. Nebral svůj úkol příliš osobně, ale dbal na to, aby práce odsýpala a neváhal jít přes mrtvoly. To se mu stalo osudným, když si to domorodí Na'viové nenechali líbit a zahájili masivní odboj. V závěru prvního Avatara skončil Quaritch se dvěma velkými šípy v oblasti srdce a zdálo se, že musí být naprosto jednoznačně mrtvý.

Jenže ne tak zhurta vážení. Už záhy po startu natáčení pokračování bylo oznámeno, že Quaritch bude záporákem všech čtyřech chystaných filmů, které na Avatara navazují. Režisér James Cameron přitom s Quaritchovým návratem v pokračování počítal už v době, kdy chystal první snímek. Při odpovídání na otázku, jakým způsobem se vrátí, se dosud Lang omezil pouze na obecné „vždyť je to science fiction“. Detaily jsme ale neznali. Nekonkrétní zmínky o tom, že bude Quaritch v pokračování „štíhlejší“, a že se mu Pandora „dostane pod kůži“ vedly fanoušky ke spekulacím, že se v pokračování objeví jako Na'vi.

A ono to tak skutečně bude. Odhalil nám to zveřejněný trailer, v němž skutečně Quaritch vystupuje jako Na'vi. Jak můžete vidět na přiložených srovnávacích obrázcích, modrý avatar má stejné tetování, jaké měl Quaritch ve své lidské podobě. Prozatím nevíme, zda Quaritch zkrátka přežil a dočasně uploaduje své vědomí do avatara (uměle vytvořené tělo), anebo bylo jeho vědomí nějakým způsobem trvalo spojeno s umělým modrým tělem, což mu zachránilo život. Tak či tak bude určitě z vypravěčského hlediska zajímavé, že muž, který proti Na'viům tak usilovně bojoval, teď vypadá jako jeden z nich.

Na záběrech jsme jej mohli vidět s výzbrojí a výstrojí pozemského typu, je tedy patrné, že Quaritch rozhodně nepropadl pandorskému způsobu života, tak jako Jake Sully. Asi se lze domnívat, že i nadále pracuje pro RDA, která dál chce na Pandoře drancovat vzácné nerosty.

Rodina Jakea Neytiri si dlouho žila idylickým životem, dokud se na Pandoru ze Země nevrátila těžební společnost RDA. To rodinu donutí přesídlit na mořské útesy za klanem Metkayina, kde doufají, že naleznou bezpečné útočiště. Zároveň už ale nejsou v prostředí, které by dobře znali (v pralese). Čeká na ně značný šok a to jak kulturně, tak z praktického hlediska přizpůsobení se úplně novým životním podmínkám.

V hlavních rolích se představí Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, CCH Pounder, Matt Gerald, Joel David Moore, Oona Chaplin, Cliff Curtis, Jamie Flatters, Britain Dalton, Trinity Bliss, Bailey Bass, Filip Geljo, Duane Evans, Jacks Champion a Kate Winslet. Režíruje James Cameron. Datum české premiéry je stanoveno na 15. prosince 2022.

Podklady a foto: 20th Century Studios

Galerie: 2

Avatar 2: Jak se vrátí mrtvý záporák | Fandíme filmu Avatar 2: Jak se vrátí mrtvý záporák | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest