Charlize Theron oficiálně odhalila svou novou roli u Marvelu

Charlize Theron oficiálně odhalila svou novou roli u Marvelu | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit další 2 obrázky
Jsou tu první fotky s novou superhrdinkou.

Následující text obsahuje spoilery pro snímek Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství.

Pokud jste byli v kině na filmu Doctor Strange v Mnohovesmíru šílenství nebo čtete spoilery, tak už to víte. Marvel obsadil Charlize Theron jako čarodějku Cleu. Teď to bylo oficiálně veřejně ohlášeno, takže si dole v galerii můžete prohlédnout první dvě fotky Cleou, jichž jsme se prozatím dočkali. Kdo vlastně Clea je?

V samém závěru filmu, v titulkové scéně, se Clea z ničeho nic objeví na ulici New Yorku a oznámí Doctoru Strangeovi, že jeho činy způsobily „inkurzi“ (Incursion / „srážku“, „prolnutí“). Z dosavadního děje víme, že inkurze je stav, kdy se dva paralelní světy vzájemně srazí a hrozí jim kompletní zničení. Jednu takovou inkurzi způsobil Doctor Strange ze světa 838, tedy ze světa, kde potkáváme Ilumináty. Tento svět byl zachráněn, ale druhý (ten, v němž spočívá temná verze Doktora Strange) se rozpadá na kusy, jak jsme mohli vidět na vlastní oči.

Zatím úplně přesně nevíme, co konkrétně inkurzi vyvolává, avšak podle Cley je možné inkurzi, kterou Strange způsobil, ještě zastavit. Lze toho docílit, pokud se společně vypraví do Temné dimenze, což také učiní. Temná dimenze je zvláštní prostor, kde neplatí zákony fyziky tak, jak je známe. Pramení odsud temná energie a sídlí zde démon Dormammu. V prvním filmu s Doctorem Stragem jsme se sem vypravili, když Strange s Dormammu vyjednával.

Clea je v komiksech další mocná čarodějka. Je to neteř démona Dormammu, která se proti němu otočí a a pomáhá Strangeovi proti němu bojovat. V komiksech byla Clea také nejvyšší kouzelnicí (post, který momentálně zastává Wong) a někdy se Strangem tvoří pár. Vzhledem k tomu, jak byla ve své filmové podobě představena lze předpokládat, že bude nedílnou součástí dalšího Strangeova dobrodružství.

Titulní foto je ilustrační: Charlize Theron ve filmu Old Guard

Podklady: Marvel/Charlize Theron

Galerie: 3

Charlize Theron oficiálně odhalila svou novou roli u Marvelu | Fandíme filmu Charlize Theron oficiálně odhalila svou novou roli u Marvelu | Fandíme filmu Charlize Theron oficiálně odhalila svou novou roli u Marvelu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest