Osamělý jezdec: Jerry Bruckheimer v další díly moc nevěří

Osamělý jezdec: Jerry Bruckheimer v další díly moc nevěří | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 11 obrázků
Producent Bruckheimer o možném pokračování mluví opatrně. Čeho se bojí? A i když se možná nedokáme Lone Rangera 2, další Top Gun určitě bude!

Lone Ranger to nikdy neměl jednoduché. O problematickém vzniku už byly popsány stohy digitálního papíru, filmoví fanoušci při sledování trailerů většinou jen nezúčastněně krčí rameny a první ohlasy by se daly shrnout pod zkratku „ok“. Nedávná analýza z Wall Street Osamělému jezdci dokonce věští, že z něj bude největší blockbusterový propadák roku. Není tedy divu, že při vyhlížení do budoucna je opatrný i sám producent Jerry Bruckheimer.

Ten při rozhovoru s redaktorem severu Deadline opatrně chodil kolem horké kaše a pouze zopakoval starou známou pravdu, že vždycky záleží na divácích. Buď film uspěje a Disney objedná další díl nebo bude Lone Ranger jednorázovou záležitostí. Nu…to by nás snad ani nenapadlo… Producent dále uvedl, že léto je tentokrát opravdu narvané, když v červnu bude kralovat především Muž z oceli a hned týden po premiéře Lone Rangera se do kin podívá Pacific Rim.

O čem ale Jerry vůbec nepochybuje, je druhý díl Top Gunu! Producent se ho snaží dotlačit do kin už 30 let a studio Paramount i Tom Cruise stále mají o pokračování zájem. Kamkoliv na světě prý Cruise přijede, pokřikují na něj dodnes lidé „Mavericku“. Loňské úmrtí režiséra Tonyho Scotta tedy film odložilo, ale v žádném případě nezastavilo.

Dále jsme se dozvěděli, že Osamělý jezdec bude mít i s titulky 149 minut (tedy dvě a půl hodiny) a dole v galerii pro vás máme celou řadu nových či mírně upravených fotek a plakátů. Část obrázků pochází také z aktuálního čísla časopisu Total Film, ve kterém jsme se o Lone Rangerovi dozvěděli několik drobných zajímavostí.

Režisér Gore Verbinski podle magazínu léta odmítal celou řadu verzí scénáře, včetně několika nadpřirozených, přičemž doposud se tvrdilo, že nadpřirozené elementy musely z filmu zmizet kvůli rozpočtu. K tomu, aby se o látku začal zajímat, ho ale přinutil až Johnny Depp, když se mu při natáčení druhých Pirátů ukázal na pláži v Karibiku s černobílými pruhy na tváři a mrtvou vránou na hlavě. Depp o sobě prohlašuje, že je asi z šestnáctiny indián a Osamělého lovce bere tak trochu jako osobní projekt, ve kterém by chtěl indiány vykreslit jinak než tomu bylo ve většině hollywoodských westernů obvyklé. Nemáme čekat žádnou urážlivou karikaturu a rozhodně jeho postava nebude hrdinův méněcenný sidekick.

Film se sice jmenuje Lone Ranger a pojednává o vzniku maskovaného hrdiny, avšak vykresluje ho právě z pohledu indiána Tonta, který Lone Rangera stvoří k obrazu svému. Máme čekat mix mezi epickým příběhem a klasickým buddy movie, kde sice režisér Verbinski chce být poněkud realističtější, než třeba v Pirátech z Karibiku, avšak nehodlá nás připravit o velkolepou zábavu ani humor. Ten by měl vycházet především ze střetu dvou rozdílných světů nesourodé dvojice a analogicky by mělo jít celý příběh přirovnat k Donu Quijotovi, kdy Tonto v příběhu figuruje v pozici Sancha Panzy.

John Reidd (Armie Hammer) je jedním ze sedmi Rangerů, které postřílí záporák Butch Cavendich (William Fichtner). Jako jediný masakr přežije – proto přijímá jméno „Lone (Osamělý) Ranger“. Tonto se s hamižnými průmyslníky setkává ve chvíli, kdy začne stavba transkontinentální železnice skrz území kamančů, kteří pak o své území svádějí krvavé boje s kavalérií. Právě kvůli společným nepřátelům uzavřou dva naprosto odlišní muži nesourodé spojenectví a vydají se vymáhat spravedlnost. Jak to celé dopadne se dozvíme už za necelý měsíc.

Zdroje: Total Film, IMP Awards, CBM, Deadline, BBFC, The Lone Ranger Blog

Galerie: 12

Osamělý jezdec: Jerry Bruckheimer v další díly moc nevěří | Fandíme filmu Osamělý jezdec: Jerry Bruckheimer v další díly moc nevěří | Fandíme filmu Osamělý jezdec: Jerry Bruckheimer v další díly moc nevěří | Fandíme filmu Osamělý jezdec: Jerry Bruckheimer v další díly moc nevěří | Fandíme filmu Osamělý jezdec: Jerry Bruckheimer v další díly moc nevěří | Fandíme filmu Osamělý jezdec: Jerry Bruckheimer v další díly moc nevěří | Fandíme filmu Osamělý jezdec: Jerry Bruckheimer v další díly moc nevěří | Fandíme filmu Osamělý jezdec: Jerry Bruckheimer v další díly moc nevěří | Fandíme filmu Osamělý jezdec: Jerry Bruckheimer v další díly moc nevěří | Fandíme filmu Osamělý jezdec: Jerry Bruckheimer v další díly moc nevěří | Fandíme filmu Osamělý jezdec: Jerry Bruckheimer v další díly moc nevěří | Fandíme filmu Osamělý jezdec: Jerry Bruckheimer v další díly moc nevěří | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest