Předpověď z Wall Street: Lone Ranger propadne

Předpověď z Wall Street: Lone Ranger propadne | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Důvěřujete mediálním analýzám? Nebo velký průšvih cítíte někde úplně jinde? A kdo si naopak povede dobře?

Předpovídat libovolnému projektu špatné výsledky je poměrně kontroverzní, protože se část filmové veřejnosti domnívá, že dopředu budovaný negativní mediální obraz potenciálnímu neúspěchu alespoň částečně napomáhá. Na druhou stranu, některé filmy zkrátka budí nedůvěru. Lone Ranger se připravuje už dlouhá léta a scénář prošel sérií úprav, které podle všeho nikdy nesouvisely s jeho vylepšováním, ale pokaždé pouze s krácením rozpočtu. Ten stejně nakonec přesáhl 200 milionů dolarů a při nezodpovědném natáčení, které se neustále protahovalo, dokonce ještě nadále rostl.

Nedávno se dokonce objevily zprávy o dalších přetáčkách, které sice Disney okamžitě dementoval, nicméně i tak se Osamělý jezdec cejchu problémového projektu zbaví asi už jenom těžko. Během dnešního Super Bowlu se film připraví hned v minutu a půl dlouhém reklamním spotu, aby se s chystaným westernem seznámila opravdu celá Amerika, protože pokud nechce studio prodělat, musí na Rangerovi utržit přinejmenším tak 600-700 milionů dolarů. A takovému číslu se doposud žádný western v dějinách nepřiblížil ani zdaleka. Možná proto se mediální analytik Richard Greenfield (naposledy jsme ho citovali před dvěma lety) domnívá, že z Lone Rangera bude největší finanční zklamání letošního roku.

Na mě osobně dosavadní kampaň udělala pozitivní dojem. Gore Verbinski je spolehlivý režisér, který s dobrým scénářem dokáže dělat divy. Johnny Depp se leckomu může ve svém spoléhání na přestylizované podivíny už lehce zajídat, ale nikdo mu nemůže upřít, že svou milovanou škatulku ovládá lépe než kdokoliv jiný. Armie Hammer v hlavní roli je solidní, divoký západ nahlížený přes neobvykle tmavé filtry a zdá se, že by se nám konečně mohlo dostat takové dobrodružné jízdy, jakou Verbinski v hrané podobě servíroval naposledy v prvních Pirátech z Karibiku. Super Bowl spot čekejte s největší pravděpodobností během zítřka, dnes pro vás máme alespoň nejnovější plakát a fotku.

A které filmy si podle Greenfielda povedou nejlépe? Vůbec nejúspěšnější podle něj budou Hunger Games 2, skvěle by si měli vést i Man of Steel a Univerzita pro příšerky. Uvidíme, nakolik se analytické předpovědi z Wall Street vyplní. Jakým letošním bijákům předpovídáte výrazný komerční úspěch či neúspěch vy?

Zdroje: BTIG research, CBM, IMP Awards

Galerie: 2

Předpověď z Wall Street: Lone Ranger propadne | Fandíme filmu Předpověď z Wall Street: Lone Ranger propadne | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest