Fantastická zvířata: Schválení dalších dílů je na vážkách

Fantastická zvířata: Schválení dalších dílů je na vážkách | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 5 obrázků
Kouzelnická série čelí řadě problémů. Můžeme přijít o její zakončení?

Nedávno se objevila zpráva, že se špičky studia Warner Bros. sešly, aby probraly další přístup k herci Ezrovi Millerovi, který byl v březnu na Havaji zadržený po násilném incidentu. Následně bylo dementováno, že by k nějaké schůzce došlo, nicméně to neznamená, že by studio nemělo potíže jak s Millerem, tak se sérií Fantastická zvířata, kde Ezra představuje Creedence Barebonea.

Podle magazínu Variety incident přiměl Warnery, aby upozadili herce během propagace. A nebyl jediným potížistou, s nímž se musí značka vypořádat. Známá je veřejné přeobsazení problematického Johnnyho Deppa v roli čaroděje Grinelwalda. Vedle toho má Warner problémy s autorkou celé série, J.K. Rowling. Ta už delší dobu čeří vodu vyjádřeními na adresu transgender lidí. Těžko říct, kolik lidí postoj spisovatelky odradí od návštěvy kina, nicméně je realitou, že zatímco první dva díly série Rowling intenzivně propagovala, teď mlčí. A podle informací Variety se i jednotliví herci snaží rozhovorům spíše vyhýbat (zvlášť těm delším), protože se bojí, že je mohou novináři dostat do prekérní situace, kdy budou muset tancovat kolem odpovědi, aby si nepohněvali autorku, neohrozili dobrou pověst filmu, neurazili nikoho z fanoušků a zároveň nezradili sami sebe, když tak docela neřeknou nahlas svůj skutečný názor. Přímo Warner Bros. se snaží k rétorice spisovatelky také pokud možno nevyjadřovat, aby nebyl ohrožený mnohamiliardový byznys, který je na dílo J.K. Rowling navázaný.

I bez personálních potíží by měl poslední díl ságy už i tak dost problémů. Natáčení se odkládalo. Kvůli covidu a kvůli tomu, že předchozí díl série nebyl nejlépe přijatý a studio tehdy nechalo chystaná Brumbálova tajemství zásadním způsobem upravit. Variety tvrdí, že právě kvůli tomuto přepisování scénáře byla například odsunuta stranou postava Tiny Goldstein (Katherine Waterston), aby bylo možné dopřát víc prostoru Brumbálovi (Jude Law) a Grindelwaldovi (Mads Mikkelsen). Produkce se také měla pokusit aktivně o stažení filmového rozpočtu, nakonec ale snímek opět stál 200 milionů dolarů, stejně jako předchozí díly. Částku výrazně navýšila covidová opatření.

Příjmy z prodeje vstupenek přitom u série postupně klesají. Větší část tržeb dosud Fantastickým zvířatům přicházela z mezinárodních trhů, tam se však musí třetí díl ságy často potýkat s cenzory, kteří požadují vystříhání explicitních odkazů na lásku mezi Brumbálem a Grindelwaldem. Třeba v Číně se po střihačském zásahu nakonec film uvádět smí, ale ani to nakonec nemusí stačit. Zatím jen pět hollywoodských filmů v čase covidu překonalo půlmiliardové tržby a zrovna u Fantastických zvířat by nejspíš bylo potřeba utržit ještě víc, pokud se má nákladný snímek zaplatit.

Podle zdrojů Variety bude záležet právě na úspěchu či neúspěchu třetího filmu, zda budou vůbec schváleny přípravy dalšího dílu série. V tuhle chvíli scénáře pro čtyřku a pětku napsané nejsou a prý se spekuluje o tom, zda bude sága dokončena. V její prospěch mluví to, že čarodějnický svět nemá největší část výnosů z filmů, ale z přidruženého prodeje tematických předmětů, ze zábavních parků atp. I méně populární filmy přitom rozšíří zájem o značku víc, než žádné filmy. Fantastickým zvířatům by tak nejvíc mohlo podtrhnout nohy to, pokud by si Warner našel jiný způsob, jak do potterovského světa lákat spotřebitele – už delší dobu se například mluví o kouzelnickém seriálu pro HBO Max, případně neustále také visí ve vzduchu možnost zfilmování Harryho Pottera a prokletého dítěte. Pokud by se totiž podařilo ke značce zlákat původní herce, znamenalo by to téměř zaručený úspěch!

Foto: Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

Zdroj: Variety

Galerie: 6

Fantastická zvířata: Schválení dalších dílů je na vážkách | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Schválení dalších dílů je na vážkách | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Schválení dalších dílů je na vážkách | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Schválení dalších dílů je na vážkách | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Schválení dalších dílů je na vážkách | Fandíme filmu Fantastická zvířata: Schválení dalších dílů je na vážkách | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest