Fantastická zvířata 3: První ohlasy slibují zlepšení ve světě čarodějů

Fantastická zvířata 3: První ohlasy slibují zlepšení ve světě čarodějů | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 11 obrázků
Jsou tu první dojmy z přeobsazeného čaroděje Grindelwalda i dalších aspektů Brumbálových tajemství.

Po extrémně oblíbené sérii Harryho Pottera se první Fantastická zvířata dočkala spíše vlažného přijetí a ta druhá už měla recenze vyloženě slabé. A také tržby výrazně klesly. Studio Warner Bros. se rozhodlo reagovat. Odložilo již nachystané natáčení a spisovatelce J.K. Rowling dalo k ruce Steva Klovese, jenž napsal scénář pro většinu potterovských filmů. Včera si snímek odbyl slavnostní premiéru v Londýně a první ohlasy dávají naději, že se skutečně podařilo nastavit lepší kurz.

Co je hlavní, prakticky všichni diváci, kteří o filmu tweetovali, se shodují na tom, že jsou Brumbálova tajemství lepší film než Grindelwaldovy zločičiny. Údajně se dokonce podařilo napravit některá zvláštní rozhodnutí, k nimž ve „dvojce“ došlo. Zároveň ale zaznívá, že některé potíže série jako celku přetrvávají a pokud někoho neoslovila už první Fantastická zvířata, tak z něj ani třetí část nadšeného fandu neudělá. A to navzdory tomu, že řada komentářů jde dokonce tak daleko, že Brumbálova tajemství označuje za dosud nejlepší díl série.

Zdá se, že se stále tak docela nepodařilo zachytit „kouzlo“, které měly filmy s Harrym Potterem. Stále zřejmě platí, že se toho ve filmu děje až příliš (to byl jeden z hlavních problémů dvojky) a především některé vedlejší linky tak nedostávají dostatečný prostor. Třetí díl série se prý nedokáže tak docela rozhodnout, jestli chce být Fantastickými zvířaty nebo Harrym Potterem.

Pochvalné komentáře slibují, že se do čarodějnického světa konečně zase vrátila zábava. Máme se těšit na celou řadu nových zajímavých lokací, spoustu fantastických zvířat a prohloubení celkové mytologie čarodějnického světa. Každý druhý divák si také pochvaluje zpracování magie a magických soubojů. To je prý naprosto vynikající a snad dokonce lepší než ve Fénixově řádu, což řada fanoušků dosud považovala za nejlepší čarodějný snímek z hlediska magických bitev.

V tuhle chvíli je daleko jasnější, kam vlastně chtějí tvůrci příběh směřovat. Máme se dočkat řady odpovědí a převratných odhalení. Vyprávění ústředních linek si dává na čas a soustředí se především na důkladné prokreslení postav, tak aby vše mohlo směřovat k velkému emotivnímu finále.

Pokud jde o jednotlivé postavy, tak to vypadá, že nás v kině čeká velká oslava outsiderů, kteří nikam nezapadají. Jeden komentář tvrdí, že se z Newta konečně začíná stávat plnohodnotný hrdina a hned několik diváků si pochvaluje, že Jessica Williams v roli kouzelnické učitelky Eulalie „Lally“ Hicks je prostě skvělá a vynikající přírůstek k sérii. Ze zbývajících postav už jsou zmiňovány jen dvě, ale zase o nich mluví prakticky každý, kdo film viděl.

Středobodem celého snímku je zjevně vztah Brumbála a Grindelwalda. Dobrou zprávou je, že přeobsazení nebezpečného černokněžníka se povedlo. Všichni, kdo se k němu vyjadřují jednoznačně říkají, že je Mads Mikelsen v roli výrazně lepší než Depp (minulý představitel) a většinou zaznívá, že je to prostě ten nejlepší dosavadní představitel hlavního záporáka, který měl hrát roli od začátku. Pochvaluje si jej i jeden Deppův fanoušek. Konkrétní pochvaly mluví o Madsově magnetismu, o tom, že je v roli skutečně děsivý, případně, že labužnicky ztvárnil, jak je čaroděj unavený celým světem.

Slova největší chvály se ale snášejí na Juda Lawa, který údajně dodal postavě Brumbála novou hloubku a dokázal jej obohatit o další nečekané vrstvy. Dvojice pak spolu má skvělou chemii a parádně si poradila s vykreslením komplikovaného a rozbitého vztahu obou dvou mužů.

Jasně, vždy platí, že prvotní ohlasy mohou být maličko nadsazené, ale tady prostě převažují pozitiva a dostáváme naději, že by se série skutečně mohla zmátořit. Na závěr ještě přidáváme nejnovější upoutávky a fotky.

Profesor Albus Brumbál ví, že se mocný černokněžník Gellert Grindelwald snaží získat nadvládu nad čarodějnickým světem. Ví, že sám ho nedokáže zastavit. Proto svěří maziologovi Mloku Scamanderovi vedení neohrožené skupiny čarodějů, čarodějek a jednoho statečného mudlovského pekaře, kteří se společně vydávají na nebezpečnou misi. Na ní se setkají se starými známými i dosud nepoznanými fantastickými zvířaty a s rostoucími zástupy Grindelwaldových přisluhovačů. Jak dlouho se však dokáže Brumbál držet stranou, když je tolik v sázce? V hlavních rolích Jude Law, Eddie Redmayne, Mads Mikkelsen, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Callum Turner, Jessica Williams, William Nadylam a Katherine Waterston. Režíruje David Yates. Film bude uvedený do českých kin 7. dubna.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: Ian Sandwell, Xandra Harbet, Dave Lee Dwundr, Rowling Library, Griff Schiller, Maura Leamy, Eric Goldman, Gazette Sorcier, MP Morales

Galerie: 12

Fantastická zvířata 3: První ohlasy slibují zlepšení ve světě čarodějů | Fandíme filmu Fantastická zvířata 3: První ohlasy slibují zlepšení ve světě čarodějů | Fandíme filmu Fantastická zvířata 3: První ohlasy slibují zlepšení ve světě čarodějů | Fandíme filmu Fantastická zvířata 3: První ohlasy slibují zlepšení ve světě čarodějů | Fandíme filmu Fantastická zvířata 3: První ohlasy slibují zlepšení ve světě čarodějů | Fandíme filmu Fantastická zvířata 3: První ohlasy slibují zlepšení ve světě čarodějů | Fandíme filmu Fantastická zvířata 3: První ohlasy slibují zlepšení ve světě čarodějů | Fandíme filmu Fantastická zvířata 3: První ohlasy slibují zlepšení ve světě čarodějů | Fandíme filmu Fantastická zvířata 3: První ohlasy slibují zlepšení ve světě čarodějů | Fandíme filmu Fantastická zvířata 3: První ohlasy slibují zlepšení ve světě čarodějů | Fandíme filmu Fantastická zvířata 3: První ohlasy slibují zlepšení ve světě čarodějů | Fandíme filmu Fantastická zvířata 3: První ohlasy slibují zlepšení ve světě čarodějů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest