Sony, Disney a Warner kompletně přerušily činnost v Rusku

Sony, Disney a Warner kompletně přerušily činnost v Rusku | Fandíme filmu
Warner Bros.
Hollywood ruší veškeré obchodní styky s Moskvou.

Od počátku invaze na Ukrajinu celá řada mezinárodních společností upravuje svoje obchodní vztahy s Ruskem. Už 1. března tu byly první zprávy o tom, že studio Disney ruší několik nejbližších premiér v Rusku. Následně se přidalo s podobným prohlášením několik dalších filmových studií nebo například Netflix. Jak se od té doby situace dál vyvíjela?

Disney po počátečním odkladu premiér rozhodl, že přeruší v Rusku úplně všechny své obchodní aktivity. To krom zastavení filmových premiér znamená ukončení prodeje značkového zboží (hračky, oblečení…), zastavení magazínu National Geographic, zrušení výletních plaveb, zastavení veškerého lokálního natáčení a vysílání klasického televizního vysílání (tam může být zastavení komplikovanější).

Stejně se vyjádřily společnosti Discovery a Warner, které se nedávno spojily pod jednou střechou. Discovery se rozhodla v Rusku zastavit vysílání všech svých kanálů. Warner zastavuje vydávání filmů, videoher, prodej značkového zboží i vysílání televizních kanálů. Pod Discovery spadaly v Rusku například i sportovní kanály Eurosport, Warner spravuje některé populární weby (Rotten Tomatoes) nebo VOD platformy (Vudu).

Studio Sony taktéž pozastavuje veškeré své ruské aktivity, což znamená přerušení premiér v kinech, zastavení aktivit na poli domácího videa, streamovacích služeb i televizní zábavy. Stáhla se i společnost Amazon, její streamovací platforma Prime Video, ale i webové služby (cloudová úložiště apod.) nebo doručování zásilek. Rusko bojkotují také CNN, BBC nebo Deutsche Welle.

Foto: Warner Bros.

Zdroj: Deadline I, II, III, The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest