Avengers 2 jedině s Robertem Downeym Jr., říká Whedon

Avengers 2 jedině s Robertem Downeym Jr., říká Whedon | Fandíme filmu
A co si režisér myslí o nedostatku žen v komiksovkách?

O návratu Roberta Downeyho Jr. do Avengers 2 pochybuje asi málokdo, avšak pravdou zůstává, že smlouva stále ještě oficiálně podepsána nebyla. V jednom z nejnovějších rozhovorů byl na schizofrenní situaci dotázán i režisér Joss Whedon, který oddpověděl následující:

[Robert Downey Jr.] je Iron Man. Je Iron Man, stejně jako Sean Connery byl James Bond. Nemám v úmyslu Avengers 2 točit bez něj a ani si nemyslím, že se něco takového po mě bude chtít. Nemyslím si, že by to bylo v mém zájmu ani v zájmu Marvelu nebo v zájmu [Roberta] a myslím si, že všechno bude v pořádku. Ale také si uvědomuji, že jsme v Hollywoodu, kde se člověk musí umět přizpůsobit. Musíte být připravení na nečekané. S Robertem jsem nicméně pracoval rád a všichni vědí, že roli zosobňuje způsobem, jakým to nikdo jiný nedokáže. V den kdy byl obsazený jsem zašel za Kevinem Feigem a povídám mu: ‚Ty jeden geniální pancharte‘“.

Je tedy patrné, že k podpisu smlouvy opravdu pořád ještě nedošlo, avšak všichni doufají v nejlepší a alternativu bez Downeyho si nechtějí vůbec připustit. Ve stejném rozhovoru si Whedon také postěžoval, že není spokojený s tím, jak se v Hollywoodu přistupuje k ženským hrdinkám, které mají jen minimum prostoru. V prvních Avengers se mu sice povedlo napsat poměrně slušný part pro Black Widow, ale co se obecné situace týče, lepší to asi jen tak nebude. Filmoví manažeři argumentují především tím, že si komiksové filmy s ženami v hlavních rolích doposud vedly mizerně (přičemž tady je problém v tom, že snímky jako Electra nebo Catwoman stojí za pendrek a těžko na nich něco usuzovat), a že by se neprodalo dost hraček. Joss doufá, že do budoucna současný trend pomůže alespoň trošku vychýlit sága Hunger Games, která v prvním filmu jasně předvedla, že o slušně zpracované ženské hrdinky mezi diváky zájem je. A my můžeme doufat, že dá Joss v Avengers 2 prostor Scarlet Witch, Black Widow a kterékoliv další, jež si to zaslouží.

Zdroj: The Daily Beast

Avengers: Age of Ultron

01.05.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest