Ghost Rider: Spirit of Vengeance v prvním teaseru

Ghost Rider: Spirit of Vengeance v prvním teaseru | Fandíme filmu
Nicolas Cage už zase hoří a jezdí na motorce.

První Ghost Rider se snad nikomu nelíbil. Napříč kritickou obcí sklízel mizerná hodnocení, diváci se mu v kinech také spíše vyhýbali. Asi málo kdo věřil tomu, že se o nějaké dvojce začne vůbec spekulovat. Zvlášť když kromě neúspěšné značky máte v rukávu už toliko Nicolase Cage, který v posledních pěti letech točí kravinu za kravinou, propadák za propadákem a „hraje“ pořád stejně. (Kick-Ass a Špatnej polda jsou víc než cokoliv jiného šťastné náhody). Možná kvůli tomu, že v prvním filmu bezhlavý jezdec nikoho neděsil, ale prakticky všem byl tak trochu k smíchu, se studio Sony rozhodlo všechno vsadit na jednu kartu: Na režisérské duo Mark Neveldine, Brian Taylor.

Pánové se díky dvěma dílům Cranku vyprofilovali jako specialisté na zběsilou „videoherní“ zábavu, která se nebere příliš vážně a divákům se snaží servírovat především co nejpotpotrhlejší obrázky. To by s hořícím motorkářem se suchým hlasem Nicolase Cage mohlo jít dohromady – vykašlat se na všechno a dělat si z hořícího panáka bezostyšnou prdel. Navíc Neveldine s Taylorem dokážou za malý rozpočet točit hodně muziky a tak studio mohlo snížit rozpočet na méně než polovinu. V teaseru je bohužel vidět obojí.

Na jednu stranu se zbytečně nekecá a Ghost Rider stylově bičuje auta ohnivým řetězem, popřípadě čůrá plameny. Na stranu druhou efekty působí dle očekávání ohromně lacině, takže pánům nezbude než všechno opravdu vyhnat ad absurdum a pumpovat nekorektní zábavu proudem, aby jim laciný look diváci odpustili. Díky tomu ale pro změnu hrozí, že si mnozí budou stěžovat na to, na co si stěžovali u Cranku 2 – že už je té zběsilosti moc a že jde vlastně jen o nekonečný proud sebeúčelných kravinek, které začnou po chvíli unavovat. Uvidíme, zda se pánům režisérům tentokrát podaří výsledný produkt patřičně vybalancovat.

Kromě představení zamýšlené atmosféry toho v teaseru jinak moc neuvidíte. Kromě Cage se tu na vteřinku mihnou Idris Elba (O kterém se dlouho mluvilo jako o hlavním kandidátovi na Tarantinova Djanga) a krásná Violante Placido. Příběh zůstává v teaseru prozatím utajen, ale díky oficiální synopsi ho už známe: Děj se odehrává několik let po prvním filmu, v době kdy se bývalý kaskadér Johnny Blaze ukrývá před svým osudem ve východní Evropě. Aby ale zachránil malého chlapce z rukou ďábla (a možná konečně zlomil svou kletbu), musí v sobě opět probudit obávaného Ghost Ridera. Kromě již zmiňovaných herců se ve filmu objeví ještě Christopher Lambert, scénář napsal David S. Goyer (spoluautor nového Batmana i Supermana), celý film bude samozřejmě ve 3D a zámořská premiéra je naplánovaná na únor 2012.

 

Ghost Rider: Spirit of Vengeance - Teaser

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest