Prey: Nový Predátor slibuje odvážný tvůrčí přístup

Prey: Nový Predátor slibuje odvážný tvůrčí přístup | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit další 1 obrázek
Bude nový snímek ze světa vesmírných lovců odkazovat k Predátorovi 2?

Šéf 20th Century Studios (následovník studia 20th Century Fox) Steve Asbell nedávno poskytl rozhovor The Hollywood Reporteru, kde rozebral celou řadu snímků, které společnost do budoucna plánuje. Jedním z nich je také Prey, tedy chystaný prequel Predátora. K němu Asbell řekl:

Pro fanoušky je nejlepší to, že můžeme oblíbené značky Foxu zpracovat novým odvážným způsobem. Můžeme dělat odvážná tvůrčí rozhodnutí. A přesně to uvidíte v Prey. Premiéra proběhne letos v létě. Je to to film s Predátorem, zasazený do roku 1719 na Velké pláně, od Dana Trachtenbega. Přesně tohle máme možnost [na streamu] předvést.“

Od té doby, co 20th Century Studios pohltil Disney, vyrábí studio jen minimum filmů pro kina a většinu svých sil má věnovat vyrábění obsahu pro Disneyho streamovací platformy. Fanoušky to může mrzet, že neuvidí příštího Predátora na velkém plátně. Na druhou stranu, jak bylo před pár dny řečeno při oznámení nového Vetřelce, uvedení podobných filmů na stream tvůrcům umožní, aby natočili čistokrevnou žánrovku bez velkých zásahů studia. Jakmile se podobné filmy točí pro kina, tak najednou rozpočet roste, kvůli tomu se musí snímek zavděčit co nejširšímu publiku a spousta manažerů do projektu strká prsty.

Asbellovo vyjádření nám také odhalilo, kde zhruba se bude film odehrávat. Velké pláně jsou území zhruba ve středu Severní Ameriky, které se táhne od severního Mexika, přes oblast Spojených států na západ od Mississippi, až po jižní část Kanady. Oblast je obrovská, ale má obdobnou krajinu – nový Predátor se zjednodušeně řečeno vydává na prérii. Zapálené fanoušky Predátora nicméně zaujal především rok 1719.

20th Century Studios
Starodávná pistole v Predátorovi 2

V závěru Predátora 2 dostane hlavní hrdina Mike Harrigan od jednoho z vesmírných lovců starou křesadlovou pistoli, na které je vyrytý rok 1715. Původ pistole prozkoumal jeden z predátořích komiksů, nicméně lze předpokládat, že ten bude snímek ignorovat. Podle tvůrců by film měl ukazovat vůbec první přílet Predátora na Zemi. Mohli bychom se tedy dočkat právě ve snímku Prey toho, jak se pistole dostane do výbavy Predátorů? Pro fanoušky série by to jistě mohlo být zajímavé pomrknutí.

Snímek se odehrává před 300 lety a zavádí nás mezi severoamerické Komanče. Hlavní hrdinkou je Naru, schopná válečnice, která srdnatě chrání svůj kmen proti vysoce vyvinutému mimozemskému Predátorovi. Snímek zrežíroval Dan Trachtenberg, scénář napsal Patrick Aison. Natáčelo se v kanadské Calgary, hlavní roli ztvárnila Amber Midthunder. Snímek bude uvedený v létě 2022 rovnou na stream (u nás v rámci služby Disney+, která snad tou dobou už bude v Česku a na Slovensku dostupná).

Foto: 20th Century Studios

Zdroj:

Galerie: 2

Prey: Nový Predátor slibuje odvážný tvůrčí přístup | Fandíme filmu Prey: Nový Predátor slibuje odvážný tvůrčí přístup | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest