Avatar 2 dorazí letos a budeme z něj unesení

Avatar 2 dorazí letos a budeme z něj unesení | Fandíme filmu
20th Century Studios
Šéf studia 20th Century Studios o budoucích plánech: Free Guy 2, Hercule Poirot, Planeta opic a mnohem víc.

Prezident společnosti 20th Century Studios Steve Asbell dal rozhovor magazínu The Hollywood Reporter, kde hlavním tématem byly plány studia do budoucnosti. Dříve samostatné studio je momentálně divizí Disneyho. Hlavním úkolem „20th“ je teď vyrábět filmy pro streamovací platformu Hulu. Od příštího roku je v plánu najet na dodávku zhruba deseti Hulu filmů ročně. (U nás by tato nabídka měla být dostupná v rámci služby Disney+, jež letos snad definitivně dorazí do Česka).

Vedle toho 20th Studio bude dodávat dál zhruba dva až tři filmy ročně pro kina. Disnyeho divize může vyrábět jak velká dobrodružství pro celou rodinu (Avatar, Free Guy), tak nabídku filmů spíše pro dospělé (Poslední souboj). Je možné pokračovat ve známých značkách i točit původní filmy. Asbell nicméně připouští, že momentálně jsou pro kina v plánu především dobrodružné filmy pro celou rodinu známých značek. (Plus pokračuje spolupráce se zavedenými filmaři, jako jsou Ridley Scott či James Mangold).

A konkrétní nabídka 20th Century Studios? K Avatarovi 2 prezident řekl, že jednoznačně dodrží datum premiéry stanovené na letošní prosinec. Snímek prý diváky ohromí a naprosto na něj nejsme připravení. Pokud jde o to, zda diváci ještě po letech budou mít o Avatara zájem, tak toho se Asbell nebojí. Disney má pode něj výkonný marketing a první film byl kulturním fenoménem, lidé budou zvědaví, co na něj navazuje.

Ale tím plány nekončí. Free Guy 2 má prý také vynikající příběh a za pár dní bude dokončený scénář. To platí i pro novou Planetu opic režiséra Wese Balla. Tento rozpracovaný projekt také již brzy odevzdá studiu novou verzi scénáře k posouzení. A pak je tu další film s Herculem Poirotem. I když si Smrt na Nilu nevede skvěle, tak Michael Green dokončil scénář pro třetí film, který opět má režírovat Kenneth Branagh, představitel hlavní role. Asbell uvádí, že je snímek inspirovaný jedním z méně známých románů. Děj se odehrává v poválečných Benátkách a snímek má mít výrazně pozměněný tón i žánr. Pokud jste znalci Hercula Poirota a napadá vás, o kterém románu je řeč, určitě dejte vědět v komentářích. Vedle dalšího Poirota se prý ještě chystá zfilmování nějakého dalšího románu Agathy Christie.

Foto: Avatar 2

Zdroj: The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest