Box Office: Před příchodem The Batmana v pokladnách kin panuje klid

Box Office: Před příchodem The Batmana v pokladnách kin panuje klid | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Uncharted si dál vede velice slušně, Spider-Man pokořil Titanic. Ostatní prudce brzdí.

Šéf studia Sony už před pár dny označil snímek Uncharted jako hit. Teď to můžeme vidět černé na bílém. Při druhém víkendu promítání film utržil ve Spojených státech 23 milionů dolarů a mezinárodně na 64 trzích dalších 35 milionů. To už v celosvětovém součtu dělá 226 milionů. Film nebyl extrémně drahý (udává se mezi 90 a 120 miliony), takže lze očekávat, že snímek už při nasazení v kinech přinese profit.

Na druhé příčce žebříčku je tento víkend Pes s Channingem Tatumem. Tentokrát se povedlo pejskovi vyštěkat dalších 10 milionů a do kopy to dělá 32 mega. Velice dobře si pořád vede Spider-Man: Bez domova na třetí příčce. Během 11. víkendu promítání film utržil v USA necelých 6 milionů. V úhrnu je ze Spojených států utrženo bezmála 780 milionů. Celosvětově to dělá 1,863 miliardy. Tím snímek mimochodem překonal částku (1,84 miliardy), jakou utržil při svém prvotním nasazení (před obnovenými premiérami) legendární Titanic Jamese Camerona, tedy historicky vůbec první film, který v pokladnách kin utržil více než miliardu dolarů.

Na čtvrtém postu tentokrát Smrt na Nilu. Detektivka s legendárním Herculem Poirotem utržila 4,5 milionu v USA a dalších 10,5 milionu mezinárodně. Film všude poměrně rychle padá Celosvětová tržba zatím činí 101 milionů a nějak výrazně už nenaroste. Při vysokém rozpočtu 90 milionů to není dobrá vizitka. To Jackass Forever stál jen zanedbatelných 10 milionů, tím pádem jsou aktuální 3 miliony a celkových 68 milionů více než dostatečným výsledkem.

Z předchozích týdnů se stále skvěle drží Zpívej 2 (2 miliony za víkend vs. 351 celkem), milion Vřískotu také není ostuda (celkem 137 milionů, takže náklady se spolehlivě zaplatily) a slaďák Vem si mě si také nemůže příliš stěžovat, když za víkend vytřískal téměř 2 miliony a celkově má na účtu skoro 44 milionu. Není to zázrak, ale při rozumném rozpočtu 23 milionů nejde o žádný průšvih. Zato Moonfall pokračuje ve svojí ostudě. Film se promítá teprve 4. víkend a v USA utržil jen zoufalých 480 tisíc. Celosvětová tržba činí zoufalých 38 milionů a při vysokých výrobních nákladech jde o jeden z největších propadáků posledních let.

Aktuální čerstvé premiéry nepředvedly nic, co by dokázalo vzbudit ohlas. Hororovou komedii Studio 666 natočila kapela Foo Fighters jako takovou legrácku primárně pro pobavení sebe a vlastních fanoušků. Že film při nasazení do kin utržil alespoň 1,5 milionu, je vlastně jen takový bonus. Druhou nenápadnou novinkou týdne je nové zpracování Cyrana s Peterem Dinklagem v hlavní roli. V USA se utržilo 1,4 milionu, celosvětově 2,4 milionu. Nenápadný je Cyrano bohužel pouze z hlediska tržeb. Od novinky úspěšného Joa Wrighta (Pýcha a předsudek, Pokání, Anna Karenina), která stála 30 milionů, se jednoznačně čekal silnější výsledek. Hollywoodští analytici se domnívají, že studio naprosto podcenilo marketing.

Tohle všechno nicméně bylo jen ticho před bouří. Lámat chleba se bude příští víkend, kdy do kin dorazí The Batman!

Titulní foto: Titanic

Zdroje: BoxOfficeMojo, Deadline I, II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest