Machine Gun Preacher: První trailer je tady

Machine Gun Preacher: První trailer je tady | Fandíme filmu
Gerard Butler jako novodobý Rambo udělá pro záchranu afrických sirotků cokoliv. Třeba i vytasí raketomet.

V první upoutávce na film Machine Gun Preacher se Gerard Butler snaží dokázat, že má pořád ještě navíc, než je dabování animáků a role v nablblých pseudokomediích jako je Exmanželka za odměnu. Tentokrát má poněkud vyšší ambice, když v životopisném dramatu podle skutečných událostí hraje bývalého delikventa Sama Childerse, který v první fázi svého života prodával drogy a táhnul to s motorkářským gangem, aby později prozřel a vypravil se pomáhat sirotkům do Súdánu.

Z upoutávky je jasně patrné, jakým způsobem se příběh bude odvíjet: Prozření, dojemná snaha o pomoc v místech kde těžko pomáhat a konečně finální sáhnutí po zbraních, když už jiná cesta k úspěchu nevede. Díky zbytečně popisnému traileru nás tedy ve filmu čeká naprosté minimum překvapení a všechno bude záležet čistě na provedení. Zatím ale Machine Gun Preacher z upoutávky působí dojmem, že míchá ulepené melodrama s poněkud nadsazenou akcí a ani jedno nedělá pořádně. K Rambovi a jemu podobným ochráncům slabých má Childres přeci jen pořád ještě hodně daleko, ale té limonády a přehnanosti je tu na první pohled příliš mnoho na to, abychom si film mohli vychutnat jako intenzivní, špinavé drama, jakým byl třeba Hotel Rwanda. Že by citové vydírání mělo za úkol ohromit Oscarovou komisi?

Film má na svědomí Marc Forster, který se naposledy předvedl s rozporuplně přijatou Bondovkou Quantum of Solace, ale jinak se vesměs specializuje na tíživá lidská dramata (Ples příšer, Lovec draků). Jeho filmy zatím doposud vždycky dokázaly díky jeho řemeslné zručnosti spolehlivě zaujmout, ale řada diváků mu vyčítá právě určitou dávku citového vyděračství a prvoplánový výběr „oscarových“ látek. Na druhou stranu vyloženě špatný film zatím opravdu nenatočil, a tak není důvod, proč nebrat trailer s menší rezervou a film (s určitou mírou obezřetnosti) nevyhlížet.

 

Trailer: Machine Gun Preacher

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest