Anonym: Roland Emmerich si došlápne na Shakespeara

Anonym: Roland Emmerich si došlápne na Shakespeara | Fandíme filmu
Napsal Shakespeare svoje hry nebo nenapsal? To je oč v tomhle traileru běží.

Chystanou novinku krále destrukce a speciálních efektů, Rolanda Emmericha, jsme doposud trestuhodně opomíjeli, a proto se při příležitosti vydání dalších trailerů prostě musíme filmu podívat na zoubek. Německý režisér, který naposledy ukázal svojí vizi obávaného roku 2012, se tentokrát pouští do žánru pro něj naprosto atypického. Snímek Anonym totiž bude historický politický thriller, v němž můžeme očekávat hromadu spiknutí, politických podpásovek a především „skutečný“ příběh legendárního spisovatele Williama Shakespeara.


Děj nás zavede do alžbětinské Anglie, kde si posvítíme na otázku, kterou si obyčejní lidi ale i geniové jako Mark Twain nebo Sigmund Freud kladou po staletí: Napsal skutečné Shakespeare všechna svá díla? A pokud ne, kdo to udělal místo něj? Emmerich nám předvede svůj pohled na věc, ve kterém nás seznámí s hrabětem Edwardem De Vere z Oxfordu, o němž se tvrdí, že možná hry slavného dramatika napsal. Hlavní postavu si zahraje Rhys Ifans, kterého si teď všichni spojují především s rolí Lizarda v novém Spidermanovi. Královnu Alžbětu I. předvede Angličanka Vanessa Redgrave a samotného Shakespeara ztvární neznámý Rafe Spall. Právě obsazení je prozatím největší slabinou filmu. Emmerich si přizval herce určitě schopné, ale nikterak známe, a proto pro něj bude težší svou novinku prodat široké veřejnosti.


Columbia Pictures doposud vydala tři trailery, ve kterých si můžete vychutnat půvab Anglie na přelomu 15. a 16. století. (Jeden starší a dva aktuální). Je to skutečná pastva pro oči, od překrásných kostýmu po CGI záběry celého Londýna, prostě emmerichovský vizuál jak se sluší a patří. Možná podpořený tím, že režisér pro Anonymous vůbec poprvé použil kameru Alexa od firmy Arriflex, která má být konkurencí pro známější RED Epic (využívá ji například Jackson u Hobita). K dokreslení atmosféry tvůrci použili podmanivou skladbu Everything in Its Right Place britské rockové kapely Radiohead. Dočkáme se i nějaké té typické destrukce ala Den nezávislosti nebo 2012? Nejspíš ne, Emmerich se skutečně pokusí předvést vážný film. Ale nějakou tu šarvátku určitě očekávejte. Pravdu o dramatikovi, který napsal 39 divadelních her, 154 sonetů a několik epických básní, uvidíme v kinech 10. listopadu letošního roku.

 

Anonym: První trailer

 

Anonym: Druhý trailer

 

Anonym: Třetí (mezinárodní) trailer

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest