Oscary se bortí: Část cen bude vynechána z hlavního večera

Oscary se bortí: Část cen bude vynechána z hlavního večera | Fandíme filmu
Academy of Motion Picture Arts and Sciences
Akademie se domnívá, že kratší ceremoniál udrží víc diváků.

Po loňské katastrofální sledovanosti Oscary dál hledají způsoby, jak pro diváky předávání zatraktivnit. Nedávno jsme se dozvěděli že filmoví fanoušci dostanou šanci hlasovat o svém nejoblíbenějším snímku roku. Teď je tu další úprava.

Část týmu, který předávání připravuje, je dlouhodobě přesvědčená o tom, že divákům vadí, jak je předávání dlouhé. Večer by měl výrazně zkrátit poměrně výrazný zásah do slavnostního večera. Plných osm kategorií bude vyhlášeno v sále hodinu před začátkem živého přenosu. Televizní diváci pak z téhle předtočené části uvidí pouze sestřih toho nejlepšího, aby televizní pořad odsýpal.

Do pozice „druhořadých“ kategorií byly pasovány ceny pro krátký hraný, animovaný i dokumentární film, dále pro střih, masky, hudbu, výpravu a zvuk. V roce 2019 už se Akademie o podobný zásah pokoušela, ale tehdy po tvrdé kritice svých členů i širší filmové veřejnosti ustoupila. Letos to vypadá, že se část cen odsunout mimo hlavní vysílání povede. Kupříkladu divadelní ceny Tony už s něčím podobným zkušenost mají, tak uvidíme, jak to bude vypadat na Oscarech.

Předávání cen by mělo trvat tři hodiny, což popravdě řečeno nepůsobí jako až tak zásadní rozdíl oproti minulosti, ale třeba pocitové tempo večera bude skutečně vyšší, když se na minimální možnou délku zkrátí předávání cen, u nichž lze očekávat nižší zájem laické veřejnosti. Po odvysílání letošního ročníku se rozhodne, zda bude formát zachován i do budoucna v téhle podobě, nebo se s ním bude nějak operovat.

Foto: Akademie filmového umění a věd

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest