10 známých herců, kteří odmítli Marvel

10 známých herců, kteří odmítli Marvel | Fandíme filmu
rahalarts
Zobrazit dalších 10 obrázků
I když je Marvel dnes velká značka, ne každý herec prahne po roli v superhrdinském filmu.

Za komiksovými filmy většinou stojí opravdu velká produkce, a zvláště v dnešní době jejich popularita dosahuje maxima. Mezi ty úplně nejpopulárnější patří i filmy z Marvel univerza, a jedná se tak o zajímavou značku nejen pro diváky, ale také pro herce. Nejednomu z nich role v MCU nastartovala kariéru jako např. Chrisu Prattovi, pro nejednoho se jedná o ikonickou roli ve které si ho budeme pamatovat i za deset let, jako je tomu u Roberta Downey Jr. v úloze Iron Mana. Jsou však tací, kteří i tak velkou společnost odmítli. Tady je deset nejzajímavějších jmen, která z různých důvodů odmítli roli ve filmech od Marvel Studios, nebo ve filmech konkurenčních studií, která měla taktéž licenci na marvelovské komiksy.

Focus Features
Matt Damon ve filmu Stillwater

Matt Damon

Držitel pěti nominací a jednoho Oscara Matt Damon byl jeden z prvních, kdo odmítl nabídku do Marvel filmu. Studio Fox ho totiž chtělo obsadit do role Daredevila, jehož sólový film vyšel v roce 2003. Damon však roli odmítl, protože neměl důvěru v režiséra (Mark Steven Johnson) a především ve scénář. Marvelu však doporučil svého kamaráda a kolegu Bena Afflecka, kterému tím prokázal opravdu medvědí službu. Daredevil totiž dopadl hrozně, patří mezi nejhorší superhrdinské snímky a z Afflecka si dodnes kvůli roli fanoušci utahují.

 

20th Century Fox
Olivia Munn ve filmu X-Man: Apokalypsa

Olivia Munn

Americká kráska a herečka Olivia Munn se objevila v roli Psylocke ve filmu X-Men: Apocalypse. Nebyla to však její první nabídka do Marvel filmu, kterou dostala. Rok předtím ji byla nabídnuta hlavní ženská role ve filmu Deadpool, kterou nakonec ztvárnila Morena Baccarin. Munn však tuto roli odmítla s tím, že by nechtěla být pouze milostným přívěskem hlavního hrdiny, ale chtěla sama být hrdinkou, která se pouští do boje. A nutno podotknout, že v roli Psylocke se Munn mečem oháněla docela zdatně.

 

Warner Bros.
Leonardo DiCaprio ve filmu Velký Gatsby

Leonardo DiCaprio

Ještě než v roce 2002 vtrhnul do kin Spider-Man od Sama Raimiho, měl tento komiksový film natočit a napsat James Cameron. Jeho film měl být daleko víc provokativní a měl například obsahovat milostnou scénu Petera a MJ na Brooklynském mostu. Další zajímavostí je, že pro Camerona byl volbou číslo jedna do role Petera Parkera nikdo menší než Leonardo DiCaprio. Ten byl ve hře i poté, co film převzal Sam Raimi, nicméně DiCaprio se na roli Spider-Mana necítil připravený, a tak šla do rukou jeho přítele Tobeyho Maguirea.

 

Lionsgate
Matthew McConaughey ve filmu Obhájce

Matthew McConaughey

Dalším Oscarem oceněným hercem, který odmítl roli u Marvelu, je Matthew McConaughey. Jeho jméno bylo v první polovině minulého desetiletí v kurzu, a James Gunn se ho pokusil získat pro Strážce Galaxie 2, kde měl ztvárnit roli Ega, živoucí planety a otce Petera Quilla. McConaughey však o roli neměl zájem, a nakonec putovala do rukou Kurta Russella.

 

Warner Bros.
Joaquin Phoenix ve filmu Joker

Joaquin Phoenix

Jeden z herců, který si své role relativně pečlivě vybírá, a je ochotný se do nich velmi hluboko ponořit. Ostatně jeho famózní výkon ve filmu Joker, a následný zisk Oscara je toho důkazem. Ještě před Jokerem však Joaquina Phoenixe oslovil Marvel s rolí Doctora Strange. Herec tehdy roli odmítl paradoxně také proto, že nemá rád superhrdinské filmy. Klíčový vliv měla také skutečnost, že se Phoenix nechtěl značce upsat na řadu let dopředu. Dohoda tak padla jen několik hodin před plánovaným veřejným oznámením. A nakonec je to dobře, protože Marvel daleko víc chtěl od počátku obsadit Benedicta Cumberbatche a Phoenixe o několik let později zaujal psychologický pohled na jednoho z nejslavnějších záporáků komiksové historie.

 

Sony Pictures Releasing
Jessica Chastain ve filmu 30 minut po půlnoci

Jessica Chastain

Další herečka, která se sice objevila v X-Men univerzu, nicméně to pro ni nebyla první nabídka role pro Marvel. Jessicu Chastain si totiž vybral Shane Black do filmu Iron Man 3, kde měla ztvárnit Mayu Hansen. I přes její zájem však herečce nabitý program nedovolil se role zhostit, musela odmítnout a obsazena byla Rebecca Hall.

 

Warner Bros.
Russell Crowe ve snímku Muž z oceli

Russell Crowe

Wolverine je jedna z nejznámějších komiksových postav, a ve filmech jsme ho mohli vidět hned několikrát. Když se tak chystal film X-Men z roku 2000, první volbou do této role byl tehdy populární Russell Crowe. A mladý Crowe by opravdu nebyl špatnou volbou. Herec však o roli zájem neměl, doporučil však jednoho svého kolegu jménem Hugh Jackman. Zbytek příběhu již všichni známe.

 

Warner Bros.
Joseph Gordon-Levitt ve filmu Temný rytíř povstal

Joseph Gordon-Levitt

Charismatický a mladý Joseph Gordon-Levitt byl vycházející hvězdou na přelomu minulého desetiletí. Filmy jako Počátek a 500 dní se Summer velmi zvedly jeho popularitu, a tak Marvel přispěchal s nabídkou role Star-Lorda v připravovaných Strážcích Galaxie. Herec však zájem neprojevil, a studio odmítl kvůli roli ve snímku Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil. Který z těchto filmů se nakonec výrazně zapsal mezi diváky, je všem jasné.

 

Lionsgate
Emily Blunt ve filmu Sicario: Nájemný vrah

Emily Blunt

O Emily Blunt měl Marvel eminentní zájem, když ji byly nabídnuty hned dvě různé role. Nejprve role Natashi Romanoff ve druhém Iron Manovi, později role Peggy Carter v Prvním Avengerovi. Blunt však byla zainteresovaná v jiných projektech, a tak obě role odmítla. Její účast v MCU však není nijak vyloučena, neboť je asi největší favoritkou fanoušků do role Sue Storm/Invisible Woman. A fanoušci mají velkou sílu.

 

Warner Bros. Pictures
Tom Cruise ve filmu Na hraně zítřka

Tom Cruise

Snímek Iron Man byl velkou neznámou, která nakonec odstartovala jednu z největších filmových franšíz historie. Robert Downey Jr. je dnes v roli Tonyho Starka nenahraditelný. Studio však na první dobrou chtělo do role osvědčené jméno, které přitáhne diváky. Tím jménem měl být Tom Cruise, který si však kladl takové smluvní podmínky, které nebyl Marvel ochotný akceptovat. Roli tak nakonec získal Downey Jr. Ani Cruisova účast v MCU však není úplně vyloučena – spekulace ho pasují do role varianty Tonyho Starka ve druhém Doctoru Strangovi.

Titulní foto: Marvel/rahalarts

Podklady: Archiv

Daredevil

09.02.2003 | USA
Akční, Sci-Fi, Krimi, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Galerie: 11

10 známých herců, kteří odmítli Marvel | Fandíme filmu 10 známých herců, kteří odmítli Marvel | Fandíme filmu 10 známých herců, kteří odmítli Marvel | Fandíme filmu 10 známých herců, kteří odmítli Marvel | Fandíme filmu 10 známých herců, kteří odmítli Marvel | Fandíme filmu 10 známých herců, kteří odmítli Marvel | Fandíme filmu 10 známých herců, kteří odmítli Marvel | Fandíme filmu 10 známých herců, kteří odmítli Marvel | Fandíme filmu 10 známých herců, kteří odmítli Marvel | Fandíme filmu 10 známých herců, kteří odmítli Marvel | Fandíme filmu 10 známých herců, kteří odmítli Marvel | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest