Star Trek 4: Dosavadní obsazení se znovu vrátí

Star Trek 4: Dosavadní obsazení se znovu vrátí | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Příští celovečerní Star Trek má nové scenáristy a přípravy jsou v plném proudu.

Producent J.J. Abrams oznámil, že ke konci roku je v plánu začít s natáčením dalšího Star Treku. Počítá i s návratem dosavadního obsazení. „Jsme nadšeni, že můžeme oznámit, že tvrdě pracujeme na novém Star Trek filmu… Máme spousty příběhů o kterých si myslíme, že budou zajímavé a že zavedou naše, jak staré známé, tak nové, postavy tam, kde ještě nebyly.“ Abrams režíroval první zrestartovaný Star Trek v čele s Chrisem Pinem, Zachary Quintem, Zoe Saldanou, Karlem Urbanem, Johnem Cho a Simonem Peggem už v roce 2009 a do roku 2016 dostala nová éra i dvě pokračování. V minulosti patřil mezi hlavní členy posádky také Pavel Chekov, jeho představil Anton Yelchin však tragicky zahynul.

Studio Paramount mělo zálusk přivést „původní“ obsazení zpět už před čtyřmi roky, kdy bylo v plánu, že se Kapitán Kirk Chrise Pinea setká se svým otcem, kterého měl ztvárnit Chris Hemswoth, který by si také zopakoval svou epizodní roli ze Star Treku z roku 2009. Tehdy se ale nepovedlo uzavřít dohodu s oběma herci. Od té doby se Paramount údajně zaměřil na průzkum trhu a zjistil, že i po takové době jsou pořád fanoušci, kteří si přejí vidět pokračování a návrat posádky Pinea, Quinta a dalších.

Před krokem vrátit se k původní šestici herců byly plány se Star Trek frančízou velké. Nic ale nepřineslo ovoce. Zájem Quentina Tarantina o natočení jednoho ze Ster Treků vychladl a projekt z roku 2019, který měl přinést nové postavy, i herce byl po průzkumech zavržen.

Režíruje Matt Shakman (WandaVision). Původní verzi scénáře napsaly Lindsey Beer a Geneva Robertson-Dworet. Po nich scénář ještě upravili Josh Friedman (Avatar 2) a Camerona Squirese (WandaVision). Posledním hlášeným termínem uvedení snímku byl 21. prosinec 2023.

Foto: Paramount

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest