Doctor Strange 2: Nový trailer je narvaný šílenstvím a prohlubuje univerzum

Doctor Strange 2: Nový trailer je narvaný šílenstvím a prohlubuje univerzum | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 19 obrázků
Marvel potvrzuje, že podobně jako ve Spider-Manovi se vrátí další staré známé postavy.

Letošní Super Bowl rozdává své trailerové dárky. Marvelovku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (Doctor Strange in the Multiverse of Madness) zastupují hned dvě videa. Jedno kratší (běželo při americkém Super Bowlu v televizi) a pak regulérní dlouhý trailer pro internet. Obě upoutávky najdete níže.

A musí se nechat, že nové záběry z dalšího Strangeova (Benedict Cumberbatch) dobrodružství přetékají zajímavým materiálem. Zápletka je zřejmá: Doctorovo počínání při událostech Spider-Mana: Bez domova má své následky. Hranice mnohovesmíru jsou protrženy a celá realita je v potížích. Sám Strange nejprve trpí nočními můrami, později je za své činy poháněn k odpovědnosti a pak už se multiverzum sype.

Už bez čehokoliv navíc by upoutávka byla výrazná. Světy se rozpadají na prach nebo na kostky, obraz rotuje, probíhají magické bitvy, nechybí monstra, démoni nebo dinosaurus. To je ale jen začátek. Pak jsou tu nejrůznější alternativní verze ústředních postav. Jsou tu zombie verze postav. Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) v některých momentech působí jako čistokrevný padouch. V upoutávce vystupuje alternativní verze Captain Marvel (snad Monica nebo Maria Rambeau), dále roboti „Ultron Sentry“ (že by se přeci jen objevil ve filmu Tony Stark, jak se občas šušká?), ale nejzajímavější je, kam roboti zatčeného Strange vedou!

Stephen Strange za své zločiny proti realitě stane před tzv. Illumináty, což je v marvelovských komiksech skupina mocných a inteligentních superhrdinů, kteří se snaží předvídat velké hrozby, předcházet jim nebo se na ně alespoň připravit. V minulosti se objevil údajný zákulisní únik (jenž se zdánlivě postupně naplňuje), kde si možná můžete prohlédnout celé složení skupiny. V samotné upoutávce však zcela zřetelně zazněl jeden konkrétní hlas: Patrick Stewart se vrací v roli Profesora X, šéfa X-Menů, z dosavadních filmů. Zřejmě půjde o jeho verzi z jedné z paralelních realit, nikoliv o původní postavu, jíž jsme dosud znali.

 

A jednu další postavu odhaluje oficiálně zveřejněný plakát. Vpravo dole můžete na jednom ze střepů vidět štít Captain Carter, tedy alternativní verze Peggy Carter (Hayley Atwell) z dimenze, v níž sérum Captaina Ameriky nedostal Steve Rogers, ale právě ona. Plakát si můžete prohlédnout dole v galerii spolu s obrázky z filmu.

Dveře do multiversa plného tajemství a šílenství se otevírají. Iron Man a Captain America jsou po zuřivé bitvě v Avengers: Endgame pryč a předpokládalo se, že centrální úlohu v Avengers převezme Doctor Strange, dřívější geniální chirurg a ten nejmocnější kouzelník. Jenže po tom, co použil zakázané kouzlo (které je považované za to vůbec nejnebezpečnější) k tomu, aby silou vůle manipuloval s časem a prostorem, otevřely se dveře k tajuplnému šílenství zvanému „mnohovessmír“. Aby dal ve světě, kde se všechno neustále mění věci opět do pořádku, vyhledá Strange pomoc svého spojence a nejvyššího kouzelníka Wonga a nejsilnější Avengerku – Wandu, alias Scarlet Witch. Nad lidstvem se vznáší strašlivá hrozba a celé univerzum už sami zachránit nedovedou. Překvapením je, že ta největší hrozba ve vesmíru vypadá přesně jako Doctor Strange… Režisér Sam Raimi, známý svým jedinečným pohledem na svět, oslní všechny diváky ohromujícím měřítkem a zcela novým vizuálním zážitkem, který bude překračovat hranice času a prostoru.

V hlavních rolích se vracejí Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Benedict Wong, Chiwetel Ejiofor. Doplní je Elizabeth Olsen a Xochitl Gomez. Česká a slovenská premiéra jsou stanoveny na 5. 5. 2022.

Podklady a foto: Marvel Studios

Galerie: 20

Doctor Strange 2: Nový trailer je narvaný šílenstvím a prohlubuje univerzum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nový trailer je narvaný šílenstvím a prohlubuje univerzum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nový trailer je narvaný šílenstvím a prohlubuje univerzum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nový trailer je narvaný šílenstvím a prohlubuje univerzum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nový trailer je narvaný šílenstvím a prohlubuje univerzum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nový trailer je narvaný šílenstvím a prohlubuje univerzum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nový trailer je narvaný šílenstvím a prohlubuje univerzum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nový trailer je narvaný šílenstvím a prohlubuje univerzum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nový trailer je narvaný šílenstvím a prohlubuje univerzum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nový trailer je narvaný šílenstvím a prohlubuje univerzum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nový trailer je narvaný šílenstvím a prohlubuje univerzum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nový trailer je narvaný šílenstvím a prohlubuje univerzum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nový trailer je narvaný šílenstvím a prohlubuje univerzum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nový trailer je narvaný šílenstvím a prohlubuje univerzum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nový trailer je narvaný šílenstvím a prohlubuje univerzum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nový trailer je narvaný šílenstvím a prohlubuje univerzum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nový trailer je narvaný šílenstvím a prohlubuje univerzum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nový trailer je narvaný šílenstvím a prohlubuje univerzum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nový trailer je narvaný šílenstvím a prohlubuje univerzum | Fandíme filmu Doctor Strange 2: Nový trailer je narvaný šílenstvím a prohlubuje univerzum | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest