Doctor Strange 2: Na marvelovského kouzelníka čeká velké morální dilema

Doctor Strange 2: Na marvelovského kouzelníka čeká velké morální dilema | Fandíme filmu
Marvel
Zákulisní úniky poodhalují, co na Strange čeká za nepřítele. A dle divokých drbů se má objevit starý známý.

Kolem snímku Doctor Strange in the Multiverse of Madness se v posledních dnech online vyrojila celá řada zákulisních drbů. Jako vždycky platí, že dokud nám jejich pravdivost nepotvrdí alespoň třeba záběry z traileru, tak je musíme brát s určitou rezervou. I když se šuškanda zakládá na pravdě, ve střižně se před premiérou může všechno změnit. Pakliže ale patříte mezi fanoušky, kteří si při čekání na filmy užívají detektivní pátrání po podrobnostech, tak nezbývá než se zákulisními úniky prokousávat, protože v řadě případů skutečně jako první odhalují pravdivé skutečnosti.

Strangeovo morální dilema

Začneme zprávou, která vzešla ze serveru The Cosmic Circus. Jeho šéfredaktorka nám pomáhala ověřovat informace o natáčení The Falcon and The Winter Soldier v Praze, takže mám důvěru v to, že si server necucá zprávy z prstu. The Cosmic Circus píše, že na Stephena Strange (Benedict Cumberbatch) v chystaném snímku čeká velká morální dilema. Jako lékař složil Hippokratovu přísahu, jež mu zakazuje ubližovat lidem. Zároveň se ale jako mistr mystických sil zavázal k tomu, že bude za každou cenu hájit naši realitu před hrozbami, které ohrožují její fungování.

Dle zákulisních zvěstí dojde na slova Agathy Harkness ze seriálu WandaVision a Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) se stane ohrožením pro samu realitu. Doctor Strange in the Multiverse of Madness se má údajně odehrávat dva roky po událostech WandaVision, kdy mocná čarodějka bude představovat vážnou hrozbu. Dokonce tak velkou, že proti ní bude muset Strange spojit síly s dalšími jedinci. Bude však prý na něm, zda se ji rozhodne zachránit nebo zneškodnit. A jeho rozhodnutí má mít následky pro celý mnohovesmír.

Ještě v květnu další poměrně spolehliví insideři hovořili o tom, že záporákem filmu má být chobotnicovité monstrum Shuma-Gorath, jež se údajně snaží ovládnout mnohovesmír. Už tehdy se nicméně mluvilo o tom, že Shuma-Gorath nemá být jediným padouchem filmu. Nelze tedy vyloučit, že v chystaném snímku jedna ze dvou bytostí bude ovládat tu druhou, budou spolupracovat nebo minimálně působit paralelně. Každopádně je pravda, že se Marvel nepochlubil obsazením žádného výrazného záporáka, takže je zřejmé, že antagonistou musí být buď někdo ze stávajících postav, nebo právě digitální potvora, bez výrazného hereckého představitele. A Wanda Maximoff zcela zjevně měla v minisérii WandaVision našlápnuto k moci nebezpečných rozměrů.

Illumináti a xmenovský návrat

Jiné zákulisní drby, které se v posledních týdnech objevují, jsou podstatně divočejší! Prakticky s jistotou víme, že díky otevření multiversa nás ve filmu čeká celá řada zábavných cameí. Známý únikář ViewerAnon (který před lety poměrně přesně vyspoileroval celou Infinity War) nedávno tvrdil, že se filmaři snažili přesvědčit Hugh Jackmana, aby se ve filmu mihl jako Wolverine. To se domluvit nepodařilo. Následně insider Daniel R (přesný především ve věci uveřejňování nových trailerů, ale občas mívá i jiné přesné informace) uvedl, že se v Doctorovi Strangeovi 2 Wanda utká s „někým“ z dosavadního filmového světa X-Menů. Naprosto neznámý server Movie-Scope následně tvrdil že tím někým má být Profesor X, což naznačil také redaktor Variety Kris Tapley, jen aby tohle tvrzení nakonec potvrdil také ViewerAnon!

Ten šel ještě dál. Tvrdí, že Wanda je skutečně antagonistou příběhu, a že na ni ve filmu čeká konfrontace s Charlesem Xavierem. To ale není vše. Anon dle svého vyjádření zaslechl o snímku opravdu šílené věci, přičemž konkrétně Profesor X má být součástí Illuminátů, což je v marvelovských komiksech vždy skupina mocných a inteligentních superhrdinů, kteří se snaží předvídat velké hrozby, předcházet jim nebo se na ně alespoň připravit. V Doctoru Strangeovi in the Multiverse of Madness by údajně krom Profesora X měli být členy Captain Carter (představená v animovaném What If…? o jejíž účasti se šuškalo už v červenci), Monica Rambeau (představená ve WandaVision), Mordo (představený v Doctoru Strangeovi) a Balder the Brave, což je v komiksech Asgardian a jeden z nevlastních bratrů Thora.

V tuhle chvíli opravdu jen těžko říct, čemu ze zákulisních drbů se dá věřit. Kolem WandaVision se také točila hromada divokých zpráv a vzpomeňte si, že nakonec bylo všechno daleko jednodušší a přímočařejší. S jistotou můžeme věřit asi tomu, že Wanda Maximoff bude alespoň do jisté míry zdrojem potíží. Zbytek drbů je minimálně důkazem toho, že otevření multiverza dává filmařům opravdu široké pole působnosti a mohou nás jen a jen překvapit.

Na závěr alespoň jedna věc, kterou máme černou na bílém: Elizabeth Olsen začátkem měsíce dokončila plánované dotáčky. Výroba Doctora Strange in the Multiverse of Madness tedy i nadále směřuje ke zdárnému konci.

V hlavních rolích se vracejí Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Benedict Wong, Chiwetel Ejiofor. Doplní je Elizabeth Olsen a Xochitl Gomez. Česká a slovenská premiéra jsou stanoveny na 24. 3. 2022.

Foto je ilustrační, ze snímku Doctor Strange

Zdroje: The Cosmic Circus, Kris Tapley, Movie Scope, Daniel R, Viewer Anon I, II, III

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest