Box Office: Tržby jsou zoufalé, pozornost stále budí jen Spider-Man

Box Office: Tržby jsou zoufalé, pozornost stále budí jen Spider-Man | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 4 obrázky
Venom 2 překonal prvního Venoma. Novinky jsou absolutně mimo hledáček analytiků.

Hollywoodské novinky během aktuálního víkendu zaznamenaly jen minimální prodej vstupenek. Akčňák Clean s Adrienem Brodym promítalo pár kin a utržil 175 tisíc dolarů. Něco podobného platí o dokumentu Gamestop: Rise of the Players, který pojednává o zvláštní situaci na akciovém trhu, která se loni semlela kolem videoherní obchodní sítě Gamestop. Tenhle film utržil dokonce jen 80 tisíc dolarů a kasovní top desítka klíčového amerického trhu byla kompletně bez novinek. Pojďme se tedy podívat, jak si vedly některé starší filmy.

Jednoznačným králem je stále Spider-Man: Bez domova. Na americkém trhu utržil za víkend dalších 11 milionů dolarů a to přes to, že je část kin kvůli bouřím v USA uzavřená. Celkově už má snímek nastřádáno 735 milionů dolarů a dostižení Avatara v historickém žebříčku začíná vypadat reálně. Chybí 25 milionů. Ve zbytku světa jeden milník padl už teď. Mezinárodně film utržil za víkend dalších 21 milionů a vyšplhal se na úhrnnou částku 1,003 miliardy dolarů. Stal se tak teprve desátým snímkem historie, který miliardu bez přispění USA dokázal pokořit. Hned v 19 zemích je Spider-Man nejúspěšnějších superhrdinským filmem všech dob. Celosvětový součet v tuhle chvíli dělá 1,738 miliardy dolarů. Přes dvoumiliardové Avengers: Infinity War už Pavoučí muž nepřeleze, ale nadále si upevňuje pozici 6. historicky nejúspěšnějšího filmu pokladen.

Pojďme na další filmy, kde už výsledky byly slabší. Vřískot utržil 7,3 milionu. V USA má celkově 62 milionů, z celého světa 106 milionů. To znamená, že už se podařilo v tržbách překonat Vřískot 4. Výraznější horory navíc v nabídce kin ještě nějaký čas budou chybět, takže výdělky zabijáka „Ghostface“ dále porostou. Podobná situace platí na poli animáků, kde má hřiště pro sebe už delší dobu Zpívej 2. Za víkend v USA bylo utrženo dalších skoro 5 milionů dolarů a celosvětový součet už činí velice hezkých 267 milionů. Jediný animák, který měl v době pandemie lepší výsledky, je japonský Demon Slayer. V kategorii animáků pro děti by bylo třeba zabrousit až zpátky do roku 2019, kdy ve velkém bodovalo Ledové království II (1,4 miliardy). V současné době je tenhle typ zábavy zkrátka záležitostí obýváků a teprve po skončení pandemie se ukáže, zda se rodiny do kinosálů ještě vrátí.

U všech dalších filmů, které se o víkendu promítaly, už byly tržby minimální. Za zmínku tak už v otázce tržeb stojí jen dvě zajímavosti z uplynulého týdne. Venom 2: Carnage přichází se ve Spojených státech vyšplhal na úhrnnou sumu 213 milionů a 550 tisíc dolarů a překonal tak prvního Venoma, který v USA utržil 213 milionů a 511 tisíc. Celosvětově už to taková sláva není, když dvojka za jedničkou zaostává o více než 350 milionů. Částečně můžeme asi hledat vinu v pandemii, avšak velký podíl na propadu má také nenasazení pokračování v Číně, kde jednička dokázala utržit 269 milionů, tedy víc, než se oběma filmům podařilo utržit ve Státech.

Podobný kousek se v USA povedl také filmu Krotitelé duchů: Odkaz. Tomu chybí 291 tisíc dolarů k tomu, aby vyrovnal americké tržby Krotitelek duchů z roku 2016. Snímek sice aktuálně zamířil do domácí distribuce, ale kina jej stále promítají, tak to vypadá, že se předchozí film série podaří překonat. Mezinárodně se to asi už nepovede. Tam má „Odkaz“ na účtu 67 milionů, zatímco film z roku 2016 rovnou 100. A mnoho velkých mezinárodních premiér už v plánu není (prakticky pouze Japonsko).

Příští víkend snad už budou výsledky z pokladen zajímavější, až dorazí do kin katastrofický velkofilm Moonfall a další řádění partičky Jackass.

Titulní foto: Spider-Man: Bez domova

Zdroje: Deadline I, II, The Numbers, Box Office Mojo

Galerie: 5

Box Office: Tržby jsou zoufalé, pozornost stále budí jen Spider-Man | Fandíme filmu Box Office: Tržby jsou zoufalé, pozornost stále budí jen Spider-Man | Fandíme filmu Box Office: Tržby jsou zoufalé, pozornost stále budí jen Spider-Man | Fandíme filmu Box Office: Tržby jsou zoufalé, pozornost stále budí jen Spider-Man | Fandíme filmu Box Office: Tržby jsou zoufalé, pozornost stále budí jen Spider-Man | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest