Rodham: Kdo by si mohl zahrát Hillary Clinton?

Rodham: Kdo by si mohl zahrát Hillary Clinton? | Fandíme filmu
Čtveřice talentovaných hereček se uchází o atraktivní roli v životopisném dramatu o mládí bývalé první dámy, senátorky a ministryně zahraničí.

Hillary Rodham Clinton momentálně vážně přemýšlí o prezidentské kandidatuře pro rok 2016, kdy by chtěla v úřadu nahradit svého stranického předchůdce Baracka Obamu, jemuž skončí mandát. Každému, kdo se malinko vyzná v americké politice a strukturách Demokratické strany USA, musí být už teď nad slunce jasné, že její kandidatura je prakticky hotovou věcí. Manželka ex-prezidenta Billa Clintona, bývalá senátorka za stát New York a před nedávnem odstoupivší ministryně zahraničí v Obamově administrativě byla vždy velmi pracovitou a odhodlanou ženou, která stála v mládí před zásadní volbou.

Během skandálu Watergate, jenž mohutně cloumal americkou veřejností v 70. letech minulého století, pracovala pro Sněmovnu reprezentantů Spojených států na vyšetřování choulostivé kauzy, když se zaobírala analýzou dokumentace v Nixonově aféře. Jako vystudovaná právnička měla zářivou budoucnost před sebou, leč cestu jí zkomlikovaly city. Musela se rozhodnout mezi lákavou cestou směřující (nevyhnutelně?) do Bílého domu a nevyřešenými city k bývalému příteli, jímž byl právě Clinton. Ten přednášel právo na Arkansaské univerzitě. Scénář je údajně slibný, když figuruje hodně vysoko na prestižním Black Listu (nejlepší nerealizované scénáře). Vypadá to na jasnou oscarovku, přičemž je otázkou, kdy by mělo životopisné drama Rodham dorazit na plátna kin. Mohlo by totiž dobře posloužit ve zmíněné prezidentské kampani v roce 2016, kdy Hillary jistě půjde o každý hlas. Pravděpodobněji však přifrčí do amerických kin o rok dříve, což je dobře už kvůli samotnému filmu a možným mediálním (pseudo)spekulacím.

Režírovat by měl neznámý James Ponsoldt, avšak mnohem zajímavější je čtveřice krásných dam, které se ucházejí o titulní roli. Jessica Chastain, Scarlett Johansson, Reese Witherspoon a Amanda Seyfriend - to je hvězdný výčet nejžhavějších adeptek pro roli mladé Hillary. Osobně bych preferoval Jessicu, ovšem ani Scarlett by nebyla špatnou volbou. Uvidíme, jak to s atraktivním projektem bude dál, ale v tuto chvíli to nevypadá vůbec zle.

Kterou z hollywoodských krásek byste zvolili vy?

Zdroje: Collider1, Collider2

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest