Box Office: Teprve nový Vřískot dokázal v pokladnách porazit Spider-Mana

Box Office: Teprve nový Vřískot dokázal v pokladnách porazit Spider-Mana | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
I přes lehký pokles v kasovním nárůstu porazil Spider-Man: Bez domova Black Panthera a dál stoupá historickým žebříčkem.

Paramount tento víkend zabodoval s pátým dílem hororové série Vřískot, který slouží jako restart série s novými i starými tvářemi. Film utrží za víkend 31,5 milionu dolarů a ukáže, že v době pandemie je prostě franšízový horor sázka na jistotu. Paramount nalil do propagace filmu dost a crosspromo sahalo od AirBnb až po limonády Fanta. I recenzenti byli vůči hororu překvapivě vstřícní a naházeli mu nadprůměrné skóre. Fandové si film prý užijí, což vědělo i studio, které tentokrát film nasadilo čistě do kin jako společenskou událost, namísto dnes již tradičního fleku na jejich streamovací službě Paramount+. Uvidíme příští týden, kolik dalších diváků film přiláká a jestli to nebude jako Halloween zabíjí čistě pro skalní fandy a nikoho dalšího. Za celý prodloužený víkend (zítra se v USA slaví Martin Luther King Day) analytici očekávají tržby ve výši 36 milionů. Mezinárodně snímek přidal dalších 18 milionů.

Spider-Man: Bez domova musel chtě nechtě ve čtvrtém víkendu z vrcholu žebříčku a bude tento víkend "jenom" na 21 milionech dolarů. Za prodloužený víkend se odhaduje tržba ve výši 26 milionů a s celkovými 704 miliony z USA je už Pavoučí muž nad Black Pantherem coby čtvrtý nejúspěšnější film v americké kasovní historii. Pokud jde o celosvětovou tržbu, ta bude podle aktuálních předpovědí v pondělí zhruba na částce 1,631 miliardy dolarů. To znamená, že se Spider-Man: Bez domova v historickém celosvětovém žebříčku vyšvihne na sedmou příčku, těsně nad Lvího krále, a někdy příští týden sesadí z šesté příčky Jurský svět. Pak už bude veškeré lámání rekordů docela tvrdý oříšek a jeho případné rozlousknutí bude záviset především na tom, zda snímek nakonec nasadí čínská kina nebo ne.

Animák Zpívej 2 se jinak drží parádně a nemělo by se zapomínat, že taky startoval o Vánocích jako Spider-Man. Podobně jako Táta je doma, který v roce 2015 kraloval se 100 miliony ve vlastní škatulce snímků se středním rozpočtem ve stínu Star Wars: Síla se probouzí, tak i Zpívej 2 je dávno nad stovkou. Konkrétně na 122 milionech s čerstvými 8 miliony dolarů za tento víkend. Jiný animák v nabídce prostě není... Za celý prodloužený víkend to hodí dokonce 11 milionů a celosvětový úhrn bude činit 217 milionů.

Kingsman: První mise je ve čtvrtém víkendu na 2,4 milionu a aktuálně má celkově v USA necelou třicítku, což je číslo, které dal Zlatý kruh během dvou dní promítání... Celosvětově 92 milionů. Ženská akční týmovka s hvězdným obsazením The 355 minulý víkend pohořela a ani druhý víkend nepřináší zázračná čísla. Koukají z toho 2,3 milionu a devítka po deseti dnech promítání. American Underdog je pak na 1,8 milionu a 22 mega po čtyřech týdnech promítání.

Do TOPky se pak propašovala anime novinka víkendu Belle od Mamoru Hosody. Fandové s návštěvou sálů dost spěchali, protože film bude v přibližně tisícovce kin zhruba týden, než zase rychle zmizí. Padl tak 1,6 milionu dolarů, což bohatě pokryje náklady distributora GKIDS.

GKIDS
Anime Belle převypráví Krásku a zvíře

West Side Story má v banku sice celkem 34 milionů (57 milionů celosvětově) a ze všech letošních oscarovek jde o jeden z úspěšných filmů, vůči stomilionovému rozpočtu je to ale dost tristní výsledek. Licorice Pizza (883 000 dolarů za víkend) od PTA se v TOP desítce drží jenom díky osmistovce narvaných kin a celkem má k deseti milionům. The Matrix Resurrections se promítá v asi dvojnásobku kinosálů a přesto utržil prakticky stejnou sumu, tedy 881 000 dolarů za víkend. Tohle je z komerčního hlediska zkrátka propadák a celosvětová tržba 140 milionů je při obřích nákladech naprosto nedostačující.

Zdroje: The-Numbers, Deadline

Galerie: 3

Box Office: Teprve nový Vřískot dokázal v pokladnách porazit Spider-Mana | Fandíme filmu Box Office: Teprve nový Vřískot dokázal v pokladnách porazit Spider-Mana | Fandíme filmu Box Office: Teprve nový Vřískot dokázal v pokladnách porazit Spider-Mana | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest