Black Adam nevyhnutelně míří ke střetu se Supermanem

Black Adam nevyhnutelně míří ke střetu se Supermanem | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 4 obrázky
Nové fotky a vyjádření The Rocka a režiséra blíže představují dominantního antihrdinu.

Dwayne Johnson a režisér Jaume Collet-Serra hovořili s americkým magazínem Total Film o chystaném komiksovém snímku Black Adam. Zveřejněné fotografie můžete vidět dole v galerii, kde uvidíte detaily antihrdinova obleku. The Rock zdůrazňuje, že se kvůli roli dostal do nejlepší formy kariéry, aby mohl Black Adama zcela zosobnit i bez vycpávek kostýmu, které jsou obvykle pro komiksové geroje běžné.

The Rock chtěl přesvědčivě zachytit nezastavitelného padoucha, ze kterého se jednou stane antihrdina. Nebo lépe řečeno, vždy záleží na úhlu pohledu. Black Adam začínal jako otrok v prastaré říši Kahndaq. Poté, co získal nadlidské síly od čaroděje Shazama (ten samý dal síly také superhrdinovi Shazamovi!), rozhodl se jich využít pro temnou odplatu vůči všem, kteří kdy ublížili jemu či jeho bližním.

Z útisku roste hněv a ten bude potřeba zkrotit. Proto se proti Black Adamovi postaví Justice Society of America, skupina superhrdinů, kteří rozzuřeného nadčlověka zkusí udržet na uzdě. Otázkou je, zda se jim to může podařit, protože tvůrci znovu opakují, že stěžejní pro bylo, aby přepsali hierarchii síly ve světě DC. Black Adam má být nejmocnější a nejničivější. Do budoucna prý tvůrci počítají s tím, že se střetne se Supermanem. V tuhle chvíli nevědí, který Superman to bude a kdo jej bude hrát, ale střetnutí nevyhnutelné je.

A to už prý jen proto, že to je něco, co fanoušci chtějí vidět. Filmaři drží fanoušky v úctě a jsou pro ně tím nejdůležitějším barometrem. Komiksové mytologii se zavázaní necítí. Chtějí ji respektovat, ale není na prvním místě. A hodně důležité je také všechny postavy napoprvé zpracovat pořádně, vyhnout se chybám, které některé DC filmy v minulosti dělaly a naštvaly prý i samotného The Rocka, který se označuje za fanouška.

Aby nás tvůrci patřičně oslnili, vyvinuli prý zcela novou technologii pro znázornění toho, jak se Back Adam pohybuje, jak létá, jak se chová jeho kostým. Technologie se potom propsala i do dalších postav a zásadně ovlivnila jedinečný styl vyprávění celého filmu (o údajné revoluci filmaři mluvili už i v minulosti).

Zkrátka a dobře padla spousta silných slov, tak snad se je podaří alespoň zčásti naplnit.

Příběh začíná před 5000 lety v zemi Kahndaq, která vzkvétala a byla protkána magií. Byla však vybudována na zádech otroků. Black Adam byl jedním z nich a už to dál nehodlal snášet. Proto povstal a postavil se za svůj lid. Lidi potřebovali hrdinu, ale měli jen jeho. A tak udělal, co bylo třeba. Za to však byl uvězněný na pět tisíc let do žaláře. Teď je konečně volný a přísahá, že tentokrát už jej nikdo nezastaví. Součástí snímku bude hrdinský tým JSA – Justice Societ of America (Americký spolek spravedlnosti) - Hawkman, Doctor Fate, Cyclone a Atom Smasher. V hlavních rolích Dwayne Johnson, Pierce Brosnan, Noah Centineo, Aldis Hodge, Quintessa Swindell, Sarah Shahi, Marwan Kenzari, James Cusati-Moyer a Bodhi Sabongui. Režíruje Jaume Collet-Serra. Datum premiéry je stanovené na 29. 7. 2022.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: Total Film I, II, III, IV

Galerie: 5

Black Adam nevyhnutelně míří ke střetu se Supermanem | Fandíme filmu Black Adam nevyhnutelně míří ke střetu se Supermanem | Fandíme filmu Black Adam nevyhnutelně míří ke střetu se Supermanem | Fandíme filmu Black Adam nevyhnutelně míří ke střetu se Supermanem | Fandíme filmu Black Adam nevyhnutelně míří ke střetu se Supermanem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest