Matrix 4: Matrix v Matrixu a silné dejá vu v nových trailerech

Matrix 4: Matrix v Matrixu a silné dejá vu v nových trailerech | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 5 obrázků
Nový The Matrix Resurrections udělá vše proto, aby divákům pořádně zamotal hlavu.

Už za tři týdny dorazí The Matrix Resurrections. Podrobnosti o zápletce filmu stále zůstávají zahaleny, avšak nejnovější porce trailerů toho docela dost naznačuje. Trinity (Carrie-Anne Moss) připomíná, že dejá vu je obvykle chyba v Matrixu. Dochází k ní v momentě, kdy stroje změní něco v kódu virtuální reality. Následně sledujeme záběry z nového filmu, prostříhané se záběry z původní trilogie. Vzájemně se až podezřele podobají. Bude celý příběh nového snímku jedno velké Dejá vu?

V nových upoutávkách se mluví o tom, že restart simulace Matrix používá starý kód. Některé scény připomínají starý Matrix, jiné jsou vyvedené v takovém tom barevnějším stylu, v němž se nese většina upoutávek. Uvidíme snad „Matrix v Matrixu“? Další vrstvu umělé reality, podobně jako se hrdinové propadali ze sna do sna v Počátku Christophera Nolana?

Zaznívá, že tohle „není ten příběh, jaký si myslíte, že to je“. Trinity s Neem (Keanu Reeves) si na sebe vzpomínají, i když jsou přesvědčení, že se nikdy nesetkali. V jednu chvíli je pozorujeme, jak sledují sami sebe v televizi. Neo „pořád“ umí kung-fu, jindy mu Morpheus (Yahya Abdul-Mateen II) říká, že tentokrát má poslední šanci. V jednu chvíli si „pan Anderson“ bere červenou pilulku, jindy modrou.

Všechno to zkrátka zavání vrstvením, repeticí… Nejen, že se příběh filmu bude vracet k původní trilogii, ale zřejmě i my jako diváci budeme konfrontovaní s myšlenkou toho, jak se v hollywoodu točí nejrůznější pokračování a remaky. Často nás hollywoodská mašinerie krmí „tím samým v bledě modrém“. Část publika to možná dokonce podvědomě požaduje. Ale co když je zdánlivě stejný příběh nakonec úplně jiný? Zkrátka můžeme pevně doufat, že nový Matrix bude silně meta a dá nám ohromnou příležitost k rozborům a interpretacím.

Dole v galerii najdete nejnovější fotky.

The Matrix Resurrections je pokračováním příběhu ustanoveném v prvním Matrixu. Znovu se v něm scházejí Keanu Reeves a Carrie-Anne Moss jako filmové ikony Neo a Trinity. Jejich příběh se rozšiřuje, vrací se do Matrixu, tentokrát dokonce ještě hlouběji do králičí nory. Nové dobrodružství, z něhož zůstává rozum stát, bude mít akci epických rozměrů a je zasazené do povědomého, nicméně ještě provokativnějšího světa, kde je realita ještě subjektivnější než kdykoliv předtím a vše, co musíte udělat pro to, abyste dokázali vidět pravdu, je osvobodit vaší mysli.

Dvacet let po prvním filmu se vrací série, jež pomáhala definovat popkulturu přelomu století, aby pokračovala v původním filmu a rozšiřovala jej. The Matrix zůstává v obecném povědomí jako snímek, který změnil náš pohled na film i realitu jako takovou. Spolu se svojí přelomovou akcí a vizuálními efekty pomáhal prošlapat cestu pro filmy, jež následovaly.

The Matrix Resurrections režíruje Lana Wachowski. V hlavních rolích Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Neil Patrick Harris, Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Jada Pinkett Smith, Jonathan Groff, Priyanka Chopra Jonas, Daniel Bernhardt, Christina Ricci nebo Telma Hopkins. Datum české premiéry je stanovené na 23.12. 2021.

Podklady a foto: Warner Bros.

Galerie: 6

Matrix 4: Matrix v Matrixu a silné dejá vu v nových trailerech | Fandíme filmu Matrix 4: Matrix v Matrixu a silné dejá vu v nových trailerech | Fandíme filmu Matrix 4: Matrix v Matrixu a silné dejá vu v nových trailerech | Fandíme filmu Matrix 4: Matrix v Matrixu a silné dejá vu v nových trailerech | Fandíme filmu Matrix 4: Matrix v Matrixu a silné dejá vu v nových trailerech | Fandíme filmu Matrix 4: Matrix v Matrixu a silné dejá vu v nových trailerech | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest