Poslední souboj nejspíš dostane prodloužený sestřih

Poslední souboj nejspíš dostane prodloužený sestřih | Fandíme filmu
20th Century Studios
Ridley Scott zvažuje delší sestřih pro Poslední souboj a Klan Gucci.

Ridley Scott je proslulý režisérskými (alternativními) sestřihy svých filmů. Během kariéry se mu často stávalo, že nebyl tak docela spokojený s verzí svých snímků, které se dostaly do kin a později připravil různé upravené sestřihy. Blade Runner má alternativních sestřihů hned několik. Království nebeské se dle řady diváků díky režisérskému sestřihu mění ze slabého na skvělý film. A v prodloužené verzi můžete vidět třeba také Robina Hooda, Gladiátora, Marťana, Amerického gangstera nebo Černý jestřáb sestřelen.

Ridley ve své tradici zřejmě bude pokračovat. V rozhovoru pro CinemaBlend byl dotázán, zda se delších verzí dočkají také jeho letošní filmy – Poslední souboj a Klan Gucci. Vypadá to, že to pro režiséra není úplně priorita, ale nejspíš k tomu dojde. Na otázku odpověděl:

Ne, ne nutně. To co zveřejním bývá [zamýšlená podoba] filmu. A jsem dost zodpovědný, neřeknu, že vznikne čtyřhodinový sestřih. Existuje už sestřih co má přes dvě a půl hodiny, což je dost. A jsem si vědomý toho, že [Poslední duel] propadl, že diváci nechodí, [že si říkají] ‚Ježí, to je ale dlouhý‘. To si uvědomuji. Ale myslím, že doma věci fungují líp, protože si to zapauzujete, dojdete si pro pivo a vrátíte se. Takže pravděpodobně režisérský sestřih udělám. Nebo spíš delší sestřih. Nebude to režisérský sestřih, ale delší sestřih.“

Scottovo vyjádření můžeme chápat tak, že Ridley je s podobou svých posledních filmů spokojený, ale zároveň uvažuje jako byznysmen, takže pokud k jeho filmům vyrobení prodloužené verze přiláká na domácím videu další pozornost, klidně ji připraví. (PS: Reportér se ptal na oba dva filmy, ale působí to dojmem, že se režisér vyjadřuje v odpovědi možná pouze k Poslednímu souboji...což ale neznamená, že se Klan Gucci také nemusí jednou delšího sestřihu dočkat).

Foto: Poslední duel

Zdroj: Cinemablend

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest