Poslední souboj: Pusťte si úvodní jezdecký střet

Poslední souboj: Pusťte si úvodní jezdecký střet | Fandíme filmu
20th Century Studios
Zobrazit dalších 6 obrázků
Historický duel z dílny Ridleyho Scotta se blíží do našich kin, ochutnejte úroveň rytířského klání.

Už 21. října si budeme moci vyrazit do kina na nové historické drama z dílny Ridleyho Scotta, jenž se v žánru v minulosti skvěle prezentoval třeba Gladiátorem nebo Královstvím nebeským. Ve snímku Poslední souboj se utkávají Matt Damon a Adam Driver v posledním oficiálním francouzském soudním duelu, skrze který má Bůh určit, zda Jacques Le Gris (Driver) znásilnil ženu Jeana de Carrouges (Damon), anebo je paní Marguerite (Jodie Comer) lhářka.

Čerstvě studio zveřejnilo dvě nové ukázky z filmu, které názorně ukazují dvě stránky snímku – tu okázalejší a tu komornější. V té první sledujeme samotný úvod, kde se všechny tři postavy chystají na stěžejní duel. Sledujeme krásné kostýmy, velkolepé kulisy a samotný střet. Drama celé situace je zřejmé, ale jemnější emoce zatím doutnají pod povrchem. Ve druhé ukázce jsou vykřičené naplno, když paní Marguerite proklíná svého muže za to, že si zahrává s jejím životem a osudem jejich potomka, když je mu přednější něco tak mrzkého, jako je jeho čest.

Pod videi se ještě mrkněte dolů do galerie, čeká tam na vás sada nově zveřejněných stylových plakátů.

Děj se odehrává ve Francii čtrnáctého století a točí se kolem rytíře vracejícího se z bitvy ve Skotsku. Když se vrátí zpět domů, tak zjistí, že mu manželku znásilnil jeho panoš a dobrý přítel. Ten zatlouká a zatlouká, až spor nakonec skončí u krále. Ten se rozhodne pro řešení skrze duel na život a na smrt. Kdo má pravdu tedy určí Bůh, leč vyhraje-li panoš, má zemřít i rytířova manželka. Jedná se o poslední spor ve Francii, jenž byl řešen tímto způsobem a se souhlasem příslušných autorit.

Film vychází z knižní předlohy Erica Jagera, scénář napsali Ben Affleck, Matt Damon a Nicole Holofcener. Režíruje Ridley Scott. V hlavních rolích Ben Affleck, Matt Damon, Adam Driver a Jodie Comer. Datum premiéry v českých kinech je stanovené na 21. října 2021.

Podklady a foto: 20th Century Studios

Galerie: 7

Poslední souboj: Pusťte si úvodní jezdecký střet | Fandíme filmu Poslední souboj: Pusťte si úvodní jezdecký střet | Fandíme filmu Poslední souboj: Pusťte si úvodní jezdecký střet | Fandíme filmu Poslední souboj: Pusťte si úvodní jezdecký střet | Fandíme filmu Poslední souboj: Pusťte si úvodní jezdecký střet | Fandíme filmu Poslední souboj: Pusťte si úvodní jezdecký střet | Fandíme filmu Poslední souboj: Pusťte si úvodní jezdecký střet | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest