The Matrix Resurrections bude bourat pravidla velkofilmů

The Matrix Resurrections bude bourat pravidla velkofilmů | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 10 obrázků
Podívejte se na sadu plakátů se všemi hlavními postavami.

Spoluautorem snímku The Matrix Resurrections je scenárista David Mitchell, který v rozhovoru pro magazín To Vima prozradil, že souhlasil, že se na filmu bude podílet, když mu režisérka Lana Wachowski prozradila, že ji námět napadl v momentě, kdy jí krátce po sobě zemřeli oba rodiče a ona měla pocit, že jí nový Matrix pomůže se se ztrátou vyrovnat. Mitchell už s Lanou spolupracoval na Atlasu mraků (k němu napsal předlohu) a na seriálu Sense8. Scénář pro Resurrections spolu s nimi napsal ještě Aleksander Hemon (The Lazarus Project).

Mitchell dále prozradil, že od snímku můžeme čekat poněkud neobvyklý zážitek: „Viděl jsem film v září v Berlíně. Je opravdu povedený. Nemůžu vám říct, o čem je, ale mohl bych vysvětlit, o čem není. Rozhodně to není zkrátka a dobře další pokračování, ale je to něco samostatného, co opravdu chytrým způsobem obsahuje tři předchozí Matrixy. Je to krásný a divný výtvor. Také se mu daří docílit několika věcí, které v akčních filmech nevídáme. Chci tím říct, že podvrací pravidla blockbusterů.“

To, co Mitchell říká, zní skutečně ambiciózně. Pokud by to tak bylo výsledek byl povedený, tak dobrodružnější část publika dost možná bude nadšená. Ta konzervativnější by mohla být spíš otrávená. Davidovo vyjádření každopádně koresponduje s tím, co jsme se dozvěděli v minulosti, tedy že snímek má být ambiciózní, má diváky rozdělovat a být meta. O jakémsi meta narativu vypovídá i scenáristova poznámka o tom, že součástí příběhu budou i předchozí Matrixy. Dřívější zákulisní zvěsti hovořily o tom, že by snad předchozí Matrixy měly být v novém filmu obsaženy jako videohra, v traileru jsme pro změnu mohli vidět, že je v jednu chvíli starý Matrix promítaný na plátno. Mitchell také svým vyjádřením potvrzuje, že nový snímek se nějakým způsobem bude vracet ke všem třem dosavadním Matrixům, když chvíli existovaly určité náznaky, že by dvě pokračování mohla být ignorována.

The Matrix Resurrections je pokračováním příběhu ustanoveném v prvním Matrixu. Znovu se v něm scházejí Keanu Reeves a Carrie-Anne Moss jako filmové ikony Neo a Trinity. Jejich příběh se rozšiřuje, vrací se do Matrixu, tentokrát dokonce ještě hlouběji do králičí nory. Nové dobrodružství, z něhož zůstává rozum stát, bude mít akci epických rozměrů a je zasazené do povědomého, nicméně ještě provokativnějšího světa, kde je realita ještě subjektivnější než kdykoliv předtím a vše, co musíte udělat pro to, abyste dokázali vidět pravdu, je osvobodit vaší mysli.

Dvacet let po prvním filmu se vrací série, jež pomáhala definovat popkulturu přelomu století, aby pokračovala v původním filmu a rozšiřovala jej. The Matrix zůstává v obecném povědomí jako snímek, který změnil náš pohled na film i realitu jako takovou. Spolu se svojí přelomovou akcí a vizuálními efekty pomáhal prošlapat cestu pro filmy, jež následovaly.

The Matrix Resurrections režíruje Lana Wachowski. V hlavních rolích Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Neil Patrick Harris, Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Jada Pinkett Smith, Jonathan Groff, Priyanka Chopra Jonas, Daniel Bernhardt, Christina Ricci nebo Telma Hopkins. Datum české premiéry je stanovené na 23.12. 2021.

Foto: Warner Bros.

Zdroj: To Vima

Galerie: 11

The Matrix Resurrections bude bourat pravidla velkofilmů | Fandíme filmu The Matrix Resurrections bude bourat pravidla velkofilmů | Fandíme filmu The Matrix Resurrections bude bourat pravidla velkofilmů | Fandíme filmu The Matrix Resurrections bude bourat pravidla velkofilmů | Fandíme filmu The Matrix Resurrections bude bourat pravidla velkofilmů | Fandíme filmu The Matrix Resurrections bude bourat pravidla velkofilmů | Fandíme filmu The Matrix Resurrections bude bourat pravidla velkofilmů | Fandíme filmu The Matrix Resurrections bude bourat pravidla velkofilmů | Fandíme filmu The Matrix Resurrections bude bourat pravidla velkofilmů | Fandíme filmu The Matrix Resurrections bude bourat pravidla velkofilmů | Fandíme filmu The Matrix Resurrections bude bourat pravidla velkofilmů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest