Blade: Marvelovský zabiják upírů míří do výroby, našel scenáristku

Blade: Marvelovský zabiják upírů míří do výroby, našel scenáristku | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit další 2 obrázky
Oscarový Mahershala Ali se v komiksovém převleku opře o scenáristku Watchmenů.

V roce 2011 získala Marvel Studios zpátky práva na Bladea, zabijáka upírů, kterého v minulosti proslavily filmy s Wesleym Snipesem. V jednu chvíli studio zvažovalo, že by o upířím míšenci připravilo další sérii pro Disney+, ale když byl nově do hlavní role obsazený oscarový Mahershala Ali, rychle bylo rozhodnuto, že vznikne film. Ten byl veřejnosti oznámený na kalifornském Comic-Conu v létě 2019. Od té doby další projekty dostávaly termíny premiéry nebo se rovnou začínaly točit, zatímco kolem Bladea stále bylo ticho. Teď se konečně věci hnuly z místa.

Marvel totiž najal scenáristku, která se projektu chopí. Stane se jí Stacy Osei-Kuffour. Ta se dlouho živila jako divadelní autorka. Do Hollywoodu pronikla v roce 2019 jako členka scenáristického týmu seriálu PEN15. Tehdy si vyloužila nominaci na cenu Emmy. Později se podílela na seriálech Utíkej a Hunters, ale klíčová pro ni byla scenáristická spolupráce na skvěle hodnoceném seriálu Watchmen (Strážci). S komiksy tedy má zkušenosti. Podle Hollywood Reporteru, který zprávu jako první přinesl, se Marvel s kandidáty scházel posledních šest měsíců a pečlivého hledání se osobně účastnil i samotný Ali. Vážný zájem mělo studio pouze o černošské autory – Marvel nadále pokračuje v tom, k čemu se zavázal, tedy v důrazu na větší diverzifikaci svého tvůrčího týmu.

Blade je v komiksech poloviční upír, jenž se věnuje likvidování upírů, kteří svoji žízeň po krvi ukájejí na lidských obětech. V letech 1998-2004 s ním vznikly tři celovečerní filmy s Wesleym Snipesem v hlavní roli. Pro Snipese je Blade životní role a od té doby se snaží k postavě vrátit, nicméně prozatím bez úspěchu. V roce 2006 vznikla také rychle zapomenutá televizní série. V roce 2011 Marvel potvrdil, že se práva na Bladea vrátila zpátky k němu. Vedle neurčitých zákulisních zvěstí se však nikdy neobjevily žádné oficiální zprávy o tom, že by studio s postavou chystalo nějaký film nebo seriál. To platilo až do roku 2019, kdy byl oficiálně oznámený nový Blade a do hlavní role byl obsazen Mahershala Ali.

Titulní foto je ilustrační (Alita: Bojový anděl - 20th Century Studios)

Zdroje: The Hollywood Reporter

Galerie: 3

Blade: Marvelovský zabiják upírů míří do výroby, našel scenáristku | Fandíme filmu Blade: Marvelovský zabiják upírů míří do výroby, našel scenáristku | Fandíme filmu Blade: Marvelovský zabiják upírů míří do výroby, našel scenáristku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest