Doctor Strange 2 podstoupí velké přetáčky

Doctor Strange 2 podstoupí velké přetáčky | Fandíme filmu
Marvel Studios
Benedict Cumberbatch se na dlouhou dobu vrátí před kamery. Má snímek zásadní problémy?

Benedict Cumberbatch už před časem prozradil, že ho čeká návrat před kamery, aby pořídil další scény pro snímek Doctor Strange in the Multiverse of Madness. V té době to ještě bylo prezentované jako běžná věc a Marvelu opravdu je běžnou praxí, že si studio dopředu naplánuje dotáčky. Proběhne hlavní natáčení, poskládá se hrubá verze filmu. Pokud se zjistí, že něco nefunguje, během plánovaných dotáček se to opraví. Popřípadě se v pozdějším termínu točí různá překvápka, co je potřeba co nejdéle utajit, může se upravit provázanost s ostatními filmy, pokud se mezitím nějak vyvinul celkový plán studia, anebo se na plac konečně dostaví herci, kteří během hlavní části natáčení neměli čas. Vzhledem k tomu, jak rozsáhlé obsazení jednotlivé marvelovky mají, tak se to občas stává. Takovéto předem plánované dotáčky obvykle trvají jeden až dva týdny.

U Doctora Strange 2 je ale situace docela jiná. Magazín The Hollywood Reporter s odkazem na interní zdroje hovoří o zásadním novém natáčení. Točit se bude minimálně šest týdnů, šest dní v týdnu. Celovečerní marvelovky se obvykle točí tři až čtyři měsíce, Strange se původně točil po dobu několika měsíců (od loňského listopadu, s přestávkou do dubna) a prodělal už jedno kolo dotáček letos v září a říjnu.

Jisté je, že na Strangeův štáb čeká podstatný kus práce, přesné důvody nového natáčení jsou poněkud mlhavé. The Hollywood Reporter hovoří jak o natáčení dodatečného materiálu, tak o předělávání již dokončených částí filmu. Jednotlivé zdroje magazínu se nemohou shodnout na závažnosti situace. Podle některých jde o opravdu výraznou dobu, za kterou se dá natočit úplně nový film (trikový velkofilm asi ne, ale jinak je to v zásadě pravda), jiné zdroje situaci zlehčují a tvrdí, že některé předchozí marvelovky měly dotáčky dokonce ještě delší.

Přesné důvody přetáček jsou také nejasné. Objevuje se tvrzení, že je snímek zkrátka komplexní a jeho povaha si složité natáčení prostě vyžádala. Jako potenciální důvody návratu před kameru jsou zmiňovány předešlé průtahy kvůli pandemii, popřípadě dosavadní nedostupnost některých herců. Že by za dlouhým dodatečním natáčením stálo nějaké zásadní přepracování příběhu je zpochybňováno, zároveň ale The Hollywood Reporter zdůrazňuje, že režisér Sam Raimi i scenárista Michael Waldron jsou stále součástí tvůrčího procesu. Jako by se nás magazín snažil ubezpečit, že tvůrčí dvojice není viněna z nějakého selhání… Na Twitteru už se objevila rozporuplná tvrzení o tom, že měl Doctor Strange 2 špatné reakce na testovacích projekcích, avšak opravdu spolehlivé zdroje zatím nic takového neuvádějí.

Dotáček se účastní s jistotou Benedict Cumberbatch, o dalších hercích zatím informace nemáme. Natáčení probíhá v Los Angeles a pracuje na něm štáb, který v minulosti dělal dotáčky pro Spider-Mana: Bez domova či pro Moon Knighta. Ve štábu prý navzdory dlouhému návratu před kamery panuje pozitivní nálada.  

Na závěr snad jen dodejme, že existuje celá řada filmů (i marvelovských), které si prošly přetáčkami, nakonec dopadly dobře, takže zatím asi nemějme obavy. Pokud je skutečně s filmem něco v nepořádku, tak je dobře, že to Marvel řeší. Ostatně, kvůli novému natáčení se výrazně posouvala premiéra (což zřejmě zároveň pohnulo s velkou částí marvelovského kalendáře), což značí, že studio nehodlá nic uspěchat. A to je pozitivní.

V hlavních rolích se vracejí Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Benedict Wong, Chiwetel Ejiofor. Doplní je Elizabeth Olsen a Xochitl Gomez. Česká a slovenská premiéra jsou stanoveny na 5. 5. 2022.

Foto je ilustrační: Marvel

Zdroje: The Hollywood Reporter I, II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest