Kitbag: Scottův Napoleon Bonaparte našel svoji Josefínu

Kitbag: Scottův Napoleon Bonaparte našel svoji Josefínu | Fandíme filmu
Starz!
Zobrazit další 4 obrázky
Koho bude mít po svém po boku císař Joaquin Phoenix?

Legendární režisér Ridley Scott dotočil na konci minulého roku historický biják The Last Duel s Benem Affleckem a Mattem Damonem v hlavních rolích a zanedlouho by měl nakopnout produkci historického dramatu Kitbag. V něm se ocitne v centru dění Napoleon Bonaparte alias slavný francouzský vojevůdce, státník a císař. Během Velké francouzské revoluce zaznamenal Bonaparte strmý vzestup, když se stal ve čtyřiadvaceti letech generálem, krátce po třicítce de facto prvním mužem Francie a na vrcholu své moci si do značné míry podmanil většinu západní Evropy. Scottův Kitbag by měl zachytit Napoleonův počáteční sukces a následnou dominanci na evropské scéně skrze vrtkavý vztah s jeho ženou Josefínou (Joséphine de Beauharnais). A dle serveru Deadline Scott právě tuto klíčovou roli nedávno obsadil.

Starz!
Jodie Comer v seriálu Bílá princezna

Po boku oscarového Joaquina Phoenixe, jenž si střihne Napoleona, by se měla objevit Jodie Comer (seriály Bílá princezna a Na mušce). Talentovanou britskou herečku si Scott oblíbil v rámci natáčení výše zmíněného snímku The Last Duel. Scott údajně zprvu Comer vůbec neznal, ovšem na place se předvedla ve vynikajícím světle a ihned se stala favoritkou pro roli Josefíny. Vztah Napoleona a Josefíny byl živelný, bouřlivý a komplikovaný. Vzali se v roce 1796 a prožili společně řadu úspěchů včetně ustavení Napoleona císařem Francouzů, což z Josefíny učinilo císařovnu. Rozvedli se v roce 1810 primárně kvůli tomu, že rodačka z ostrova Martinik nedala Napoleonovi dědice čili potenciálního nástupce trůnu. Za rozlukou však lze hledat i politické a mocenské důvody.

Zajímavé na castingu je, že Josefína byla ve skutečnosti o šest let starší než Napoleon, leč Comer je paradoxně o devatenáct let mladší než Phoenix. Těžko soudit, zda se bude tento nesoulad s realitou řešit pudrem a make-upem, nebo se Scott na určité historické skutečnosti prostě vykašle. Doposavad nebylo oznámeno, kdy padne první klapka. Projekt má pod palcem Apple.

Zdroj: Deadline

Foto: Starz! (ilustrační, ze seriálu Bílá princezna)

Galerie: 5

Kitbag: Scottův Napoleon Bonaparte našel svoji Josefínu | Fandíme filmu Kitbag: Scottův Napoleon Bonaparte našel svoji Josefínu | Fandíme filmu Kitbag: Scottův Napoleon Bonaparte našel svoji Josefínu | Fandíme filmu Kitbag: Scottův Napoleon Bonaparte našel svoji Josefínu | Fandíme filmu Kitbag: Scottův Napoleon Bonaparte našel svoji Josefínu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest