Zlomená země: Velkolepá fantasy trilogie z apokalypsami zmítaného světa míří do kin

Zlomená země: Velkolepá fantasy trilogie z apokalypsami zmítaného světa míří do kin | Fandíme filmu
Subterranean Press
Oceňované fantasy sáze ze světa běsnících živlů a kouzelníků pomůže na svět Michael B. Jordan.

Michael B. Jordan je známý především jako herec (Black Panther, Creed), čím dál častěji se ale věnuje také produkci. Nejnověji se rozhodl ve spolupráci se studiem Sony připravit adaptaci fantasy trilogie Zlomená země.

Tu napsala v letech 2015-2017 N.K. Jemisin, plodná autorka, jejíž Dědictví se momentálně dočkává zpracování seriálového. Trilogie Zlomená země je extrémně úspěšná, kdy všechny tři její části – Páté roční období, Brána z obelisků a Kamenné nebe – vyhrály prestižní cenu Hugo. Jemisin je jedinou autorkou, které se povedlo cenu získat tři roky po sobě a pro všechny díly trilogie.

Příběh je zasazený na drsnou futuristickou planetu, do drsné reality kontinentu známého jako Tišina. Kontinent jednou za čas zachvátí apokalyptické „páté roční období“, které trhá celou zemi na kusy. Katastrofu pomáhají mírnit orogénové, jedinci schopní čerpat zemské magické síly. Orogénové jsou celoživotně trénovaní ke svému poslání, ale tvrdé zacházení, jemuž jsou podrobováni, by nemuseli snášet věčně. A uprostřed toho všeho se hrdinka Essun snaží najít svou ztracenou dceru, za což neváhá zaplatit jakoukoliv cenu.

Práva na zfilmování se prodala za částku v řádu jednotek milionů dolarů. Scénář filmové verze píše samotná N.K. Jemisin. Všechny tři knihy u nás vydalo nakladatelství Host. Tady je synopse první části:

Takhle vypadá konec světa. Už zase. Během jediného týdne se stanou tři strašné věci. Essun, která se skrývá v jednom tichém městečku jako obyčejná učitelka, přijde domů a zjistí, že manžel surově zavraždil jejich syna a unesl dceru. Mocné Sanzedské císařství, jež bylo po tisíc let nositelem pokroku a základem civilizace, se zhroutí, protože jistý šílenec pomstychtivě zničí jeho největší město. A co je nejhorší, v srdci jediného světového kontinentu se začne rozevírat velká rudá trhlina, která chrlí tolik popela, že zakryje oblohu na celé roky. Nebo staletí. Toto je ale Tišina, svět, kde boj o život není zdaleka ničím novým a kde větší strach než dlouhá chladná noc budí orogénové – ti,kdo ovládají sílu zem jako zbraň. Essun si uvědomí, kým je, a rozhodne se získat dceru zpátky. Je jí jedno, že se svět kolem ní rozpadá. Bude-li to nutné, klidně ho sama zničí, jen aby dosáhla svého.

Foto je ilustrační - obálka knižní předlohy

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest