Kdo natočí remake Highlandera?

Kdo natočí remake Highlandera? | Fandíme filmu
20th Century Fox
Před pětadvaceti lety si šli pokrku Christopher Lambert a Sean Connery. Teď se stínání hlav vrací do módy.

Vzpomínáte na Christophera Lamberta a Seana Conneryho v rolích nesmrtelných bojovníků se zlem ve svérázném fantasy filmu Highlander z roku 1986? A co na tři TV seriály a pět TV filmů, co následovaly a z nichž pouze ten animovaný za něco stál? Ani na tklivé Who wants to live forever od legendárních Queen , kteří prvního Higlandera vybavili hned několika písničkami, ze své bohaté diskografie? Že ne? Nevadí. Studio Summit Entertaiment (které za své finanční prostředky vděčí především zlu jménem Twillight) se rozhodlo tuhle přes dvacet let starou sérii zrecyklovat a představit ji dnešnímu publiku.

Prvním kandidátem na remake byl režisér Justin Lin, ale ten se projektu vzdal ve prospěch šestého pokračování Rychle a zběsile. K projektu tak bylo připsáno jiné, čím dál tím skloňovanější jméno - Juan Carlos Fresnadillo, španělský filmař zodpovědný za zdařilého Všemocného s Bradley Cooperem, který je momentálně zaměstnán remakem Vrány, o kterém už jsme několikrát psali. Osobně si myslím, že jde o dost zajímavější volbu, než byl Lin, který je zaškatulkovaný především jako režisér akčních filmů a na fantastickém motivu Highlandera by si mohl vylámat zuby. Naopak Fresnadillo zvládá jak horror (28 týdnů poté) tak moderně natočený thriller (Všemocný), takže by mu celá ta věc s prokletím, časovými posuny a životní energií mohla docela sedět.

Scénář napsali Art Marrcum a Matt Holloway, kteří do světa vypustili prvního Iron Mana. O hlavní roli se zatím mlčí, ale podle oficiální synopse bude hlavním hrdinou opět Connor MacLeod, nesmrtelný skotský šermíř, který se musí utkat s posledním soupeřem svého druhu – brutálním barbarem, který prahne po „Ceně“ (v původním Highlendrovy to byla absolutní moc a vědění), kterou získá poslední přeživší nesmrtelný. Natáčení by mělo začít na jaře příštího roku.  

Zdroje: Oficiální synopse a Deadline

Highlander

USA
Akční, Sci-Fi, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest