Black Leopard, Red Wolf: Africký následovník Hry o trůny

Black Leopard, Red Wolf: Africký následovník Hry o trůny | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Michael B. Jordan chystá adaptaci vychvalovaného fantasy románu.

Herec Michael B. Jordan (Creed) spolu se studiem Warner Bros. zakoupil filmová práva ke knize s názvem Black Leopard, Red Wolf od spisovatele Marlona Jamese. James je oceňovaný jamajský autor, který za svůj předešlý román A Brief History of Seven Killings získal prestižní Man Bookerovu cenu. Jeho nový fantasy román, který vyšel teprve na začátku února, už teď sbírá velmi pozitivní ohlasy a bývá kromě ságy George R. R. Martina přirovnáván také k Tolkienovu Pánu prstenů. Není proto divu, že po něm hned sáhli v Hollywoodu.

Děj románu, který je popisován jako „epická fantasy plná příšer, sexu a násilí“, čerpá z africké historie a mytologie. Vypráví příběh stopaře, který je najat, aby na pozadí válečných konfliktů a politického chaosu našel ztracené dítě. Spolu s nesourodou pátrací skupinou, plnou netradičních charakterů, jako je například napůl člověk, napůl leopard, se vydává od jednoho starobylého města k druhému. Na strastiplné výpravě narážejí na bytosti, které se jim jejich pátrání snaží za každou cenu překazit. Při každodenním boji o přežití začíná stopař přemýšlet, kým vlastně ten tajemný ztracený hoch je.

Black Leopard, Red Wolf je prvním dílem plánované trilogie a je zde proto cítit velmi silný potenciál pro filmovou sérii. Jordan bude produkovat skrze svoji společnost Outlier Society a dá se očekávat, že si ve snímku i zahraje. Sám autor knihy James má u filmu sloužit jako výkonný producent.

V galerii najdete obálku knihy a ilustrace od Enza Pérès-Labourdetta, který se knihou inspiroval.

Zdroje: Variety, Enzo Studio, NPR

Galerie: 4

Black Leopard, Red Wolf: Africký následovník Hry o trůny | Fandíme filmu Black Leopard, Red Wolf: Africký následovník Hry o trůny | Fandíme filmu Black Leopard, Red Wolf: Africký následovník Hry o trůny | Fandíme filmu Black Leopard, Red Wolf: Africký následovník Hry o trůny | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest