Gladiátor 2 bude příštím filmem Ridleyho Scotta

Gladiátor 2 bude příštím filmem Ridleyho Scotta | Fandíme filmu
Universal Studios
Návrat do starého Říma je podle režiséra definitivně hotovou věcí.

Řadu let se o dalším Gladiátorovi mluví, ale teď se skutečně stane realitou! Režisér Ridley Scott v rozhovoru pro Empire prozradil, že scénář se aktuálně píše a jakmile bude dotočený jeho napoleonský film Kitbag, přijde čas natáčení dalšího Gladiátora.

Momentálně není tak docela jasné, o čem vlastně snímek bude. Původní Gladiátor končil smrtí hlavního hrdiny. V minulosti existovala varianta, že by pokračování bylo velká divočina, v níž by se Maximus reinkarnoal napříč dějinami a bojoval ve všech důležitých světových válkách proti svému synovi.

Poslední uvěřitelnou verzi, o níž jsme slyšeli, připravoval scenárista Peter Craig (Hunger Games, Top Gun: Maverick). Snímek se měl odehrávat po 25 letech, hlavním hrdinou měl být Lucius, syn Lucilly (Connie Nielsen), vnuk zavražděného císaře Marka Aurelia a synovec císaře Commoda (Joaquin Phoenix), padoucha prvního filmu. Vražedný Commodus skončil nakonec v aréně se smrtelně zraněným Maximem, který z posledních sil dokázal Commoda zabít, pomstít tak svoji zavražděnou rodinu a ještě před jistou smrtí zachránit Lucillu a Lucia. Maximův čin nechal na Luciovi silný dojem, což by se mohlo promítnout do jeho dalších činů, například do toho, jak by se choval během následujících bojů u císařský stolec, k nimž historicky po smrti císaře Commoda došlo.

Foto: Universal Studios

Zdroj: Empire

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest