John Carpenter by chtěl zfilmovat videohru Dead Space

John Carpenter by chtěl zfilmovat videohru Dead Space | Fandíme filmu
Autor kultovních klasik jako Věc nebo Útěk z New Yorku by rád zadaptoval současnou videohru. Je to dobrá kombinace?

Režisér John Carpenter je v hororovém žánru živoucí legendou. Z jeho práce můžeme zmínit třeba mrazivý horor Věc s Kurtem Russellem, Halloween nebo Mlhu. Pětašedesátiletý Carpenter se před pár dny nechal slyšel, že by měl zájem o zadaptování hororové počítačové hry Dead Space. Zpráva je to vskutku překvapující, nicméně Carpenter už má s pc hrami nějakou tu zkušenost, poněvadž se podílel na tvorbě filmových sekvencí k třetímu dílu F.E.A.R.. Takže převést Dead Space do filmové podoby by mu určitě nedělalo sebemenší problém.

První díl strašidelné hry nás zavádí na těžařskou loď USG Ishimura, odkud je vyslán z prazvláštních důvodů nouzový signál. Hlavním hrdinou je technik Isaac Clarke, který ještě s několika dalšími členy posádky přilétá Ishimuru zkontrolovat. Při přistání Isaac a zbytek členů záhy zjistí, že drtivá většina posádky je buď mrtvá nebo se proměnila v jakási ohavná krvelačná stvoření. Čím více se Isaac noří do tmavých útrob lodi, tím více začíná odhalovat, co se s posádkou přesně stalo. Pro větší dramatičnost se ještě kdesi na palubě Ishimury ocitá Isaacova přítelkyně Nicole, kterou by rád, pokud ještě dýchá, zachránil.

Hra si bere inspiraci z Andersonova Horizontu události, Scottova Vetřelce nebo právě i ze zmiňované Věci, čímž se tak nabízí skutečný hororový zážitek s hustou atmosférou (otestováno na vlastní kůži). A i když s příchodem dalších dílů ubývalo na intenzitě děsivého zážitku, tak se stále jednalo o slušnou zábavu. Carpenter je navíc stále dost velký machr, i když jeho poslední titul The Ward byl diváky přijat spíš vlažně. Ale na tomto projektu by si snad mohl spravit reputaci. Co vy na to? Bylo by bezva, kdyby Carpenter Dead Space zfilmoval? Pro představu, jak by film mohl vypadat, přikládáme herní trailer.

Dead Space - herní trailer

 

Zdroje: Videogamer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest