Moonfall: První trailer pro novou destrukci Rolanda Emmericha je tu

Moonfall: První trailer pro novou destrukci Rolanda Emmericha je tu | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit další 2 obrázky
Seznamte se s novým katastrofickým filmem, kde se vstříc Zemi blíží náš vlastní Měsíc.

Už od roku 2016 dostáváme zprávy o snímku Moonfall, dalším katastrofickém bijáku Rolanda Emmericha, známého krále destrukce. V roce 2020 se konečně začalo točit a v roce příštím by měl mít snímek premiéru.

Teď to můžeme brát za přislíbené i díky čerstvě zveřejněnému traileru. Ten působí dojmem, že je prohnaný přes nějaké filtry, které by mohly být pouze součástí marketingu a nikoliv dokončené vizuální podoby filmu. Ale i když si tyto filtry odmyslíte, působí snímek dostatečně odlišně od dosavadních katastrofických filmů. V době digitálních triků jsme si zvykli očekávat poměrně standardní vizuální zpracování toho, jak je naše matička Země trhána na kusy, tady se však Emmerich pokouší přijít s trochu odlišným vizuálním jazykem.

Celkový koncept pak míchá tradiční přírodní katastrofu s cestami do vesmíru a jakýmsi mimozemským mytologickým a tajuplným elementem. Ten dává vzpomenout třeba na Rolandovu Hvězdnou bránu, anebo kupříkladu na Promethea Ridleyho Scotta. Dočkali jsme se také nové synopse. Ta říká:

Ve snímku Moonfall záhadná síla vychýlí Měsíc z jeho oběžné dráhy kolem Země a pošle jej vstříc zničit život, tak jak jej známe. Do nárazu zbývají týdny, svět je na pokraji zkázy a manažerka z NASA a bývalá astronautka Jo Fowler (Halle Berry) je přesvědčená, že ví, jak nás všechny zachránit. Věří jí ale jen jeden astronaut z její minuosti (Patrick Wilson) a příznivec konspiračních teorií K.C. Houseman (John Bradley). Skupina nepravděpodobných hrdinů se vydává na poslední zoufalou misi do vesmíru. Všechny své milované zanechají dole na Zemi, jen aby zjistili, že Měsíc není tím, co jsme si dosud mysleli.

Starší synopse byla jen lehce odlišná:

Měsíc ovládá náš den i noc, roční období nebo příliv a odliv. Od počátků civilizace byl symbolem osvícení, vnitřního vědění a nesmrtelnosti. Až doteď. Neznámá síla bez varování vychýlí Měsíc z jeho oběžné dráhy a pošle jej směrem k Zemi, kde hrozí zahubit veškerý život. Do nárazu zbývají týdny, tudíž se různorodá skupinka odvážlivců vypraví na nesplnitelnou misi do vesmíru. Své blízké nechávají za sebou a riskují naprosto všechno, aby se pokusili přistát na měsíčním povrchu, odhalili jeho tajemství a zachránili naši planetu před zkázou. Nejdřív však musí vzdorovat neznámé a nemyslitelné síle, jež zpochybní vše, co víme o Měsíci, vesmíru i nás samých.

Režíruje Roland Emmerich. V hlavních rolích hrají Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley, Michael Peña, Donald Sutherland nebo Charlie Plummer.

Film má být do českých kin uvedený 3. února 2022.

Podklady a foto: Lionsgate

Galerie: 3

Moonfall: První trailer pro novou destrukci Rolanda Emmericha je tu | Fandíme filmu Moonfall: První trailer pro novou destrukci Rolanda Emmericha je tu | Fandíme filmu Moonfall: První trailer pro novou destrukci Rolanda Emmericha je tu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest