Moonfall: Roland Emmerich chystá další katastrofický film - shodí na nás Měsíc

Moonfall: Roland Emmerich chystá další katastrofický film - shodí na nás Měsíc | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit dalších 7 obrázků
Po (hrozící) srážce Země s Měsícem pak začne Emmerich připravovat film o mayské civilizaci, pro který hodlá vystavět gigantické kulisy.

Roland Emmerich si udělal jméno jako režisér katastrofických velkofilmů. Začalo to útokem mimozemšťanů ve Dni nezávislosti, v Godzille se ze řetězu utrhl obří dinosaurus, ve Dni poté jsme se podívali, jak nás zničí globální oteplování a vše vrcholilo snímkem 2012, kde Země začala prakticky požírat sebe samu. Teď na nás Emmerich chystá další hrozbu zvenčí. Snímek se jmenuje Moonfall a na Zemi se v něm řítí Měsíc. Oficiální synopse říká:

Měsíc ovládá náš den i noc, roční období nebo příliv a odliv. Od počátků civilizace byl symbolem osvícení, vnitřního vědění a naší nesmrtelnosti. Až doteď. Neznámá síla bez varování vychýlí Měsíc z jeho oběžné dráhy a pošle jej směrem k Zemi, kde hrozí zahubit veškerý život. Do nárazu zbývají týdny, a tak se skupinka různorodých odvážlivců vypraví na nesplnitelnou misi do vesmíru. Všechny své blízké nechávají za sebou a riskují vše, aby se pokusili přistát na měsíčním povrchu, odhalili jeho tajemství a zachránili naši planetu před zkázou. Nejdřív však musí vzdorovat neznámé a nemyslitelné síle, která zpochybní vše, co víme o Měsíci, vesmíru i nás samých.

Jak sami můžete vidět, snímek není jen katastrofický blockbuster, ve kterém Emerich trochu popustí uzdu fyzikálních zákonů, ale můžeme očekávat jakýsi mystický nebo snad sci-fi element. Jestli budou v příběhu hrát roli bohové, mimozemšťané, nebo snad naši předci usídlení v jádru Měsíce, to ukáže čas. Emmerich sám říká, že čerpal z toho, jak je lidstvo Měsícem dlouhodobě fascinované a jak zvláštní vlastnosti náš satelit má, třeba i oproti jiným měsícům sluneční soustavy. Máme očekávat velký zvrat, který zatím Roland nehodlá prozradit. Nicméně v tuhle chvíli tvrdí, že mimozemšťané v příběhu roli hrát nebudou. Pokud bude film úspěšný, má prý potenciál nastartovat novou sérii.

Scénář společně s Emmerichem připravují Harald Kloser a Spenser Cohen. Kloser je primárně hudební skladatel, který však společně s Emmerichem napsal 10 000 př.n.l. a 2012. Cohen napsal scénář pro loňskou sci-fi Extinction, která pojednává o mimozemské invazi. Scenáristé svoje nápady konzultovali s profesory a vědci, nicméně Moonfall by podle Emmericha měl stylem připomínat něco mezi snímky 2012 a Dnem nezávislosti. Rozhodně máme čekat, že se film nebude brát smrtelně vážně a bude v něm humor.

Snímek je z větší části nezávisle financovaný, kdy se připravil projekt za 150 milionů a na filmové trhu během aktuálně probíhajícího festivalu v Cannes byla předem rozprodána distribuční práva na jednotlivé mezinárodní trhy, aby se vybraly potřebné prostředky na financování projektu. Emmerich si tenhle model vyzkoušel už u svého předchozího filmu Midway a strašně si ho pochvaluje, protože získat potřebný rozpočet sice bylo dost složité, ale poprvé po letech cítil, že měl svobodu rozhodovat sám za sebe a nemusel se podřizovat diktátu Hollywoodu. Velká studia se totiž obvykle bojí už samotných původních nápadů (raději adaptují třeba komiksy) a ještě mluví do rozličných aspektů, jako je třeba casting. Většina studií chce známé tváře, jenže ty podle Emmericha stojí zbytečně moc peněz. On chce přitom vyprávět příběh skupinky outsiderů a hvězdy nepotřebuje, poradí si i bez nich. Když obsadil do Dne poté Jakea Gyllenhaala nebo do Dne nezávislosti Willa Smithe, tak to rozhodně nebyly obří celebrity a na výkony žádného z nich si Emmerich rozhodně nemůže stěžovat.

Moonfall působí jako zajímavý projekt, nicméně na závěr ještě jedna zajímavost k Emmerichově další budoucnosti. Napříště by se režisér rád pustil do snímku Maya Lord, který už chce natočit hrozně dlouho. Emmerich o něm prohlásil, že jde o úžasný příběh, který navíc hodlá natočit zajímavým způsobem – chce nechat v Peru postavit obrovskou pevnou kulisu, která by následně sloužila jako zábavní park. Jistě si vzpomínáte, kolikrát jste si ve filmech říkali, že byste se rádi prošli po stejných místech, jaká navštívili hrdinové, tak v případě Maya Lorda možná dostane příležitost.

Zdroj: Deadline

Galerie: 8

Moonfall: Roland Emmerich chystá další katastrofický film - shodí na nás Měsíc | Fandíme filmu Moonfall: Roland Emmerich chystá další katastrofický film - shodí na nás Měsíc | Fandíme filmu Moonfall: Roland Emmerich chystá další katastrofický film - shodí na nás Měsíc | Fandíme filmu Moonfall: Roland Emmerich chystá další katastrofický film - shodí na nás Měsíc | Fandíme filmu Moonfall: Roland Emmerich chystá další katastrofický film - shodí na nás Měsíc | Fandíme filmu Moonfall: Roland Emmerich chystá další katastrofický film - shodí na nás Měsíc | Fandíme filmu Moonfall: Roland Emmerich chystá další katastrofický film - shodí na nás Měsíc | Fandíme filmu Moonfall: Roland Emmerich chystá další katastrofický film - shodí na nás Měsíc | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest