Není čas zemřít: Film potřebuje astronomické tržby, aby se zaplatil

Není čas zemřít: Film potřebuje astronomické tržby, aby se zaplatil | Fandíme filmu
MGM
Čeká nás odklad dalšího velkofilmu?

Ráno jsme vám představili první vlnu podzimních filmů, které čeká kvůli pandemii další odklad. U těch několika by však součet skončit vůbec nemusel. Téměř s jistotou víme, že v aktuálně daném termínu uvidíme film studia Warner Bros., které souběžně uvádí svoje novinky do kin a na HBO Max. Disney už se naopak nechal slyšet, že v případě nepříznivé situace neváhá cokoliv posunout. Asi teď nemá smysl spekulovat o rozmanitých titulech, nicméně u jednoho odklad působí prakticky neodvratně. Alespoň co se týká ekonomické matematiky. Bondovka Není čas zemřít byla tak drahá, že za současných okolností je jen malá šance, že by byl snímek v kinech výdělečný.

Už před časem jsme se díky úředním záznamům dozvěděli, že Není čas zemřít je dosud nejdražší bondovkou. Tehdy se hovořilo o 287 milionech dolarů. Spolehlivý insiderský server MI6-HQ však připomíná, že částka průběžně narůstá o úroky (film financovala z části půjčka) a také je třeba připočíst náklady, které byly utraceny ještě v době, kdy 25. mise agenta 007 směřovala někam úplně jinam, pod vedením režiséra Dannyho Boylea. Souhrnný obnos je tak v současnosti odhadem někde u částky 314 milionů.

K tomu je třeba přičíst ještě náklady na marketing, které se u takhle velkého projektu odhadují na 150 milionů dolarů. V součtu jsme na nákladech přes 460 milionů. Když si vystačíme se zjednodušující hollywoodskou matematikou, podle níž si provozovatelé kin a studia dělí tržby zhruba napůl, tak vám vyjde, že snímek musí utržit přes 900 milionů dolarů, aby se vůbec zaplatil, o zisku nemluvě.

Z dosavadních bondovek takovou sumu pokořil zatím jen Skyfall (1,1 miliardy) a poslední bondovka Spectre se přiblížila (880 milionů). Letošním nejúspěšnějším západním filmem je Rychle a zběsile 9 s 662 miliony. Pak už jdou tržby dolů. Výrazně. Představa, že opětně se zhoršující situací v kinech Bond utrží na podzim přes 900 milionů je tak trochu fantazijní. Uvidíme další odklad? Nebo to studio riskne? Počkáme si, ale připravte se na nejhorší.

Zdroj: MI6-HQ

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest