Mrazivá pomsta 2: Naštvaný Liam Neeson znovu bude likvidovat nepřátele pluhem

Mrazivá pomsta 2: Naštvaný Liam Neeson znovu bude likvidovat nepřátele pluhem | Fandíme filmu
StudioCanal
Zobrazit další 1 obrázek
Liamu Neesonovi už je 69 let, ale do akčního důchodu se zjevně stále nechystá.

V roce 2019 jsme v našich kinech mohli vidět snímek Mrazivá pomsta (Cold Pursuit). V akčním thrilleru plném černého humoru Liam Neeson v zasněženém městečku na vlastní pěst vyšetřoval smrt syna. Do té byli zapletení místní mafiáni, proti kterým Neesonův hrdina vyrazil se svým služebním sněžným pluhem, u něhož se záhy ukázalo, že si poradí s rudým lidským masem stejně efektivně, jako s běloskvoucími závějemi.

Film byl remakem původní skandinávské kriminálky Boj sněžného pluhu s mafií. Obecně se však recenzenti shodli na tom, že šlo o remake naprosto zbytečný, který původní látku nedokázal nijak povýšit. Je tak svým způsobem vlastně docela smutné, že právě americký remake má dostat pokračování. Dost zvláštní je to také vzhledem k tomu, že film měl rozpočet 60 milionů dolarů a v kinech utržil jen 76 milionů dolarů. To na první pohled vypadá jako neúspěch, když vezmete v potaz, že část tržeb smlsnou provozovatelé kin a ještě je třeba zaplatit marketing. Nicméně u takovýchto menších snímků se často mezinárodní distribuční práva rozprodávají dopředu, tudíž investor dostává peníze na dřevo a není závislý na podílu z kin. Popřípadě filmaři mohli mít opravdu velké daňové úlevy a pobídky, nebo si titul vedl skvěle na domácím videu, kde je publikum po mužných hrdinech stále ještě hladové.

Tak či tak podle The Hollywood Reporteru pokračování opravdu vzniká. Zatím k němu nemáme žádné bližší podrobnosti, takže můžeme říct jen to, že ačkoliv Liam Neeson už léta říká, že s akčními rolemi hodlá skončit, tak v čerstvých 69 letech se pouští do další. A pokud by snímek opět připravoval režisér Hans Petter Moland, který natočil jak původní film z roku 2014, tak jeho americký remake, tak třeba by se tentokrát opět vytasil s nějakými originálními nápady, které zatím neměl možnost realizovat.

Foto je ilustrační, ze snímku Mrazivá pomsta

Zdroj: The Hollywood Reporter

Galerie: 2

Mrazivá pomsta 2: Naštvaný Liam Neeson znovu bude likvidovat nepřátele pluhem | Fandíme filmu Mrazivá pomsta 2: Naštvaný Liam Neeson znovu bude likvidovat nepřátele pluhem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest