Shang-Chi: Magické prsteny v akci v traileru příští marvelovky

Shang-Chi: Magické prsteny v akci v traileru příští marvelovky | Fandíme filmu
Marvel Studios
Pusťte si nejnovější upoutávku na akční příběh z magického světa kung-fu.

Od chvíle, kdy Marvel spustil své komiksové univerzum spolu s Iron Manem, jsme vídali logo „Deseti kruhů“. Tenkrát to byla pro většinu diváků prostě jen teroristická skupina. Fanoušci komiksů však věděli, že deset magických prstenů je v komiksech úzce spojeno s padouchem Mandarinem. Ten se objevil v Iron Manovi 3, jen aby se vzápětí ukázalo, že jde o podvodníka. Skutečný Mandarin o sobě dal vědět v krátkém filmu All Hail the King, jenž na Iron Mana 3 navazoval. To ale bylo v roce 2014 a od té doby nebyla Mandarinovi ani deseti prstenům věnována pozornost. Až teď.

Prsteny i jejich nositel se divákům představí v letošním snímku Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings). Mandarin je jeden z aliasů, pod nímž vystupuje mocný Wenwu (Tony Leung Chiu-wai), kriminální boss, jehož rodina po mnoho let čerpala svůj úspěch právě z prstenů. Wenwu by rád předal své impérium synovi Shang-Chimu (Simu Liu), ten však odmítá pohled svého otce na svět a distancuje se. Jak už to v podobných příbězích bývá, osud je opět svede dohromady. A všechno zřejmě směřuje tomu, že po řadě obtížných zkoušek se Shang-Chi přeci jen stane uživatelem deseti prstenů, ačkoliv s trochu jiným přístupem, než by si možná tatínek přál.

Nově zveřejněná ukázka opět ukazuje, že se opravdu nebavíme o prstenech, ale o kruzích, ačkoliv redakční kolega ve svém trailerovém rozboru spekuloval o tom, zda to náhodou skutečně nejsou prsteny, akorát původně určené pro dračí prsty. Něco, co by mohlo být drakem v upoutávce opět vystupuje v podvodní scéně a magické kruhy v akčních scénách dovedou dělat slušnou paseku. Nechybí pár komediálních narážek a slušná choreografie, tak snad bude v září na co koukat.

Shang-Chi byl v komiksech inspirovaný filmy s Brucem Lee, takže v mnohém odkazuje na klasické bojové filmy. V komiksové předloze Shanga jeho otec vychovává v naprostém odříznutí od světa v čínské pevnosti. Stane se z něj mistr bojových umění, takže díky svému umu dokáže porazit i některé protivníky s nadpřirozenými silami. V pozdějším životě Shang zjišťuje, že jeho otce je zlosyn, který ho zneužívá pro své špinavé účely a oba se stávají odvěkými nepřáteli. Shang dokáže koncentrovat svoje Chi a díky tomu překračovat meze běžného lidského organismu. Je tak rychlý, že dokáže uhýbat kulkám či je odrážet náramky. Později je vystavený vesmírnému záření, které mu umožňuje se replikovat.

Scénář filmu píše Dave Callaham, režíruje Destin Daniel Cretton. V hlavních rolích Simu Liu, Tony Leung a Awkwafina. Česká a slovenská premiéra je stanovena na 2. 9. 2021.

Podklady a foto: Marvel

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest