Shang-Chi: První trailer představil nového Marvel hrdinu

Shang-Chi: První trailer představil nového Marvel hrdinu | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Hrdina inspirovaný kung-fu filmy odhaluje svět bojových umění, oživlých mýtů a padoucha Mandarina.

Marvel bez varování zveřejnil první teaser trailer pro snímek Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings). Ještě odpoledne představitel hlavní role Simu Liu na sociálních sítích sdílel první plakát a uváděl, že trailer dorazí za pár týdnů. A najednou bum a byl tady.

Upoutávka představuje základní premisu. Mocný zločinec Wenwu (Tony Leung), někdy přezdívaný Mandarin, měl syna Shang-Chiho. Vycvičil z něj perfektního bojovníka, aby se dokázal ubránit útokům otcových nepřátel a jednou převzít jeho místo. V dospělosti se ale syn od otce distancoval, odstěhoval se do San Francisca a žil tam běžným životem bezprizorního dvacátníka, který dělá obyčejnou práci a hlavně se chce bavit s přáteli. Jenže otcův svět jej znovu dostihl.

Vypadá to, že rodinné vazby budou ve snímku hrát důležitou roli. Jak mezi Wenwuem a Shang-Chim, tak ale mezi hrdinou a jeho věrnou kamarádkou Katy (Awkwafina). U Awkwafiny se kdysi proslýchalo, že by ve filmu mohla hrát jakousi tajnou agentku, ale pokud není opravdu hodně utajená, tak se tehdejší zvěsti mýlily. A pak je tu ještě Shang-Chiho odcizená sestra Xialing (Meng'er Zhang), se kterou asi budou věci komplikované, protože v jednu chvíli stojí dvojice proti sobě v ringu, aby v jiných scénách stáli bok po boku.

No a do vztahového příběhu se pak motá spousta akce. Všechno vrcholí nezastavitelnou jízdou kloubovým autobusem, neonový souboj dává vzpomenout na bondovku Skyfall a záběry z ringu naznačují, že starší zvěsti o tom, že uvidíme bojový turnaj, jsou zřejmě pravdivé. Vedle „běžné“ akce ale v traileru můžeme vidět také celou řadu pasáží, které ze všeho nejvíc připomínají asi Disneyho Mulan. Ve scénách vidíme starobylou čínskou architekturu, cválající armády, bojovníky létající vzduchem i různá fantaskní stvoření. Jak tohle do filmu zapadne, na to jsem tedy vážně zvědav.

PS: Jo a zdá se, že „ten rings“ v tomhle případě nebude tak docela deset prstenů, jako v komiksech, ale zřejmě deset náramků, které svým nositelům dodávají velkou sílu. (Zároveň lze očekávat, že ve filmu vystoupí také zločinecká organizace „ten rings“, již známe už z Iron Mana).

Shang-Chi byl v komiksech inspirovaný filmy s Brucem Lee, takže v mnohém odkazuje na klasické bojové filmy. V komiksové předloze Shanga jeho otec vychovává v naprostém odříznutí od světa v čínské pevnosti. Stane se z něj mistr bojových umění, takže díky svému umu dokáže porazit i některé protivníky s nadpřirozenými silami. V pozdějším životě Shang zjišťuje, že jeho otce je zlosyn, který ho zneužívá pro své špinavé účely a oba se stávají odvěkými nepřáteli. Shang dokáže koncentrovat svoje Chi a díky tomu překračovat meze běžného lidského organismu. Je tak rychlý, že dokáže uhýbat kulkám či je odrážet náramky. Později je vystavený vesmírnému záření, které mu umožňuje se replikovat.

Scénář filmu píše Dave Callaham, režíruje Destin Daniel Cretton. V hlavních rolích Simu Liu, Tony Leung a Awkwafina. Česká a slovenská premiéra je stanovena na 2. 9. 2021.

Podklady a foto: Marvel

Galerie: 2

Shang-Chi: První trailer představil nového Marvel hrdinu | Fandíme filmu Shang-Chi: První trailer představil nového Marvel hrdinu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest