Shang-Chi: Obrázky a popisky blíže představují hlavní postavy nové marvelovky

Shang-Chi: Obrázky a popisky blíže představují hlavní postavy nové marvelovky | Fandíme filmu
Marvel Comics
Podívejte se, jak vypadají filmoví Shang-Chi či Mandarin. Také se o nich konečně dozvídáme něco bližšího.

Marvelovka Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings měla mít původně premiéru už v únoru, ale termín se mezitím kvůli COVIDu stačil několikrát posunout. Nejnověji tak čekáme až do 2. září. Spolu s odklady nicméně na veřejnost začaly unikat některé související produkty, které jsou už delší dobu ve výrobě. Momentálně se bavíme o uniklých fotkách hraček. Před několika dny tu byla první porce, jež kupříkladu opět naznačila, že bychom se ve filmu měli dočkat draka. A teď je tu další sada hraček, jež ukazuje podobu postav a blíže je představuje.

O hlavním hrdinovi Shang-Chim (Simu Liu) se dozvídáme: Od dětství jej trénovala tajuplná organizace Ten Rings (Deset prstenů). Když jej v dospělosti otec začne znovu stahovat do svých sítí, musí se Shang-Chi znovu postavit minulosti, o které si myslel, že ji nechal dávno za sebou.

O hlavním padouchovi Mandarinovi (Tony Leung) popisek uvádí následující: Shang-Chiho otec Wenwu je obávaný vůdce organizace Ten Rings, která číhala ve stínech od úplných začátků filmového světa Marvelu (Připomínáme, že samotného Tonyho Starka v úplně prvním filmu zajala právě organizace Deset prstenů).

Následuje postava Xialing (Meng'er Zhang). Když jí do života nečekaně vkročí její ztracený bratr Shang-Chi, musí se Xialing rozhodnout, zda dál povede samotářský život, který si zvolila, anebo se s bratrem spojí v boji proti Deseti prstenům.

U postavy jménem Death Dealer je popiska poněkud skoupá a stále oficiálně nevíme, kdo ji hraje: Death Dealer je jeden z nejnebezpečnějších protivníků, jakému se kdy Shang-Chi postavil.

Shang-Chi byl v komiksech inspirovaný filmy s Brucem Lee, takže v mnohém odkazuje na klasické bojové filmy. V komiksové předloze Shanga jeho otec vychovává v naprostém odříznutí od světa v čínské pevnosti. Stane se z něj mistr bojových umění, takže díky svému umu dokáže porazit i některé protivníky s nadpřirozenými silami. V pozdějším životě Shang zjišťuje, že jeho otce je zlosyn, který ho zneužívá pro své špinavé účely a oba se stávají odvěkými nepřáteli. Shang dokáže koncentrovat svoje Chi a díky tomu překračovat meze běžného lidského organismu. Je tak rychlý, že dokáže uhýbat kulkám či je odrážet náramky. Později je vystavený vesmírnému záření, které mu umožňuje se replikovat.

Scénář filmu píše Dave Callaham, režíruje Destin Daniel Cretton. V hlavních rolích Simu Liu, Tony Leung a Awkwafina. Česká a slovenská premiéra je stanovena na 2. 9. 2021.

Foto: Marvel

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest