District 10: Kde se pokračování tak zdrželo

District 10: Kde se pokračování tak zdrželo | Fandíme filmu
TriStar Pictures
Režisér Blomkamp o tom, jak postupují přípravy pokračování mimozemšťanské sci-fi.

V roce 2009 Neill Blomkamp ohromil svět, když za poměrně malé peníze natočil parádně vypadají akční sci-fi District 9. To krom skvělé energie a vydařených triků zapůsobilo také sociální satirou, když pojednávalo o mimozemšťanech, kteří žijí na Zemi v uprchlickém táboře. Blomkampa ke snímku inspirovaly skutečné události z jihoafrické historie, kde během apartheidu vyrostl v Kapském městě internační tábor známý jako District 6. Podle toho, co Blomkamp řekl v aktuálním interview, se na pokračování čekalo tak dlouho, protože režisér hledal další zajímavou inspiraci:

Scénář se stále píše. Vypadá to nadějně. Trvalo celé desetiletí, než se podařilo přijít na důvod, proč další film točit, místo toho, aby se točilo zkrátka pokračování. V americké historii existuje téma, u kterého jsem si okamžitě uvědomil, že zapadá do světa Districtu 9. Je to úžasný způsob, jak připravit pokračování. Takže ano, vývoj pokračuje a jsme stále blíž.“

Uvidíme, jaké to téma nakonec bude, každopádně fanoušci jistě rádi slyší, že se po letech snad konečně blíží District 10, po němž tak dlouho volají. Momentálně se můžeme těšit na uvedení Blomkampova aktuálního hororu Demonic.

Foto je z filmu District 9

Zdroj: IGN

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest