Demonic: První trailer hororové novinky od režiséra Distriktu 9 je znepokojivý

Demonic: První trailer hororové novinky od režiséra Distriktu 9 je znepokojivý | Fandíme filmu
IFC
Zobrazit dalších 6 obrázků
Virtuální realita, démonické posednutí, propojení snu a skutečnosti, to přinese okultní novinka Neilla Blomkampa.

Režisér Neill Blomkamp se v roce 2009 skvěle uvedl se sci-fi Distrikt 9. Žádným dalším snímek už potom nikdy tak nezazářil a po znechucení Hollywoodem se dlouhodobě věnoval natáčení krátkých filmů vlastní produkce. Když se konečně spolu s projektem The Inferno plánoval k natáčení celovečeráků vrátit, zasáhla pandemie. Blomkamp se však nenechal zastrašit a rozhodl se, že si v restriktivních podmínkách bezpečnostních opatření zkusí spolu s úzkým štábem natočit nízkorozpočtový horor.

Snímek nazvaný jednoduše Demonic od počátku poutá pozornost fanoušků, ačkoliv veřejně dostupné informace jsou jen kusé. Teď je tu konečně první teaser trailer...po němž nejsme o tolik moudřejší. Snímek nám ukazuje hlavní hrdinku, která je součástí jakéhosi experimentu. Vědečtí pracovníci ji prostřednictvím přístrojů posílají...kamsi. Testuje se tu snad virtuální realita? Podařilo se vyvinout metodu, která v grafickém prostředí dokáže vykreslit lidské podvědomí (popřípadě sny nebo vzpomínky)? S umělým světem se také zjevně pojí cosi temného. Je to právě vědecké experimentování, které to probudí? Anebo o tom výzkumníci věděli už předtím a právě skrze technologii se s tím cíleně pokoušejí navázat kontakt?

Momenty laděné spíš jako sci-fi doplňují okultní výjevy a záblesky krve. Zjevně máme co do činění s démonickým posednutím, kdy se zlo skrz jednotlivé oběti dere ven na svět. Hymnické zaříkávání, které ukázku posléze začne doprovázet, dává záběrům správně znepokojivý nádech. Zdá se tak, že bychom se mohli dočkat zajímavého kousku. Jediné, čeho se prozatím trochu bojím, je práce s „virtuální realitou“. V některých momentech pro její ztvárnění filmaři volí výtvarně specifický „počítačový“ nádech. Pokud by takhle vypadala po celou dobu, tak by to mohlo působit poněkud lacině a rušivě, ale s hodnocením ještě počkejme, zatím jsme neviděli dost.

Hlavní hrdinkou je dívka, jež byla odloučená od své matky. Během událostí filmu se s matkou určitým způsobem znovu shledají a dozvíme se podrobnosti o šílené rodinné historii, o níž dosud hrdinka neměla sebemenší tušení. V hlavních rolích Carly Pope, Chris William Martin a Michael Rogers. Zatím snímek nebyl oznámený pro českou distribuci, v zahraničí nicméně 20. srpna bude snímek uvedený na VOD.

Podklady a foto: IFC

Galerie: 7

Demonic: První trailer hororové novinky od režiséra Distriktu 9 je znepokojivý | Fandíme filmu Demonic: První trailer hororové novinky od režiséra Distriktu 9 je znepokojivý | Fandíme filmu Demonic: První trailer hororové novinky od režiséra Distriktu 9 je znepokojivý | Fandíme filmu Demonic: První trailer hororové novinky od režiséra Distriktu 9 je znepokojivý | Fandíme filmu Demonic: První trailer hororové novinky od režiséra Distriktu 9 je znepokojivý | Fandíme filmu Demonic: První trailer hororové novinky od režiséra Distriktu 9 je znepokojivý | Fandíme filmu Demonic: První trailer hororové novinky od režiséra Distriktu 9 je znepokojivý | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest